BMW iX: To νέο ηλεκτροκίνητο θαύμα των Βαυαρών είναι εδώ!


Η BMW ενισχύει περαιτέρω την παρουσία της στην κατηγορία των ηλεκτρικών SUV αποκαλύπτοντας το επαναστατικό iX.

  • 26/1/2021

Υπό άλλες συνθήκες θα μιλούσαμε για ένα φουτουριστικό πρωτότυπο το οποίο θα απείχε μερικές… δεκαετίες από τη γραμμή παραγωγής, ωστόσο, στην BMW ήταν αποφασισμένοι να ανακτήσουν το «ηλεκτρικό» προβάδισμα που τους είχε χαρίσει το επαναστατικό i3 προχωρώντας χωρίς δισταγμό στην εξέλιξη του αντισυμβατικού iX.

Ενός επιβλητικού σε διαστάσεις και προδιαγραφές SUV, το οποίο δημιουργεί νέα σημεία αναφοράς στην κατηγορία του, διανύοντας το… extra mile σε όλα σχεδόν τα επίπεδα.

Ο καινοφανείς σχεδιασμός του είναι ένα από αυτά, καθώς δεν θυμίζει σε τίποτα τις μέχρι σήμερα γνωστές προτάσεις της βαυαρικής φίρμας, υιοθετώντας έναν ιδιαίτερα προχωρημένο σχεδιαστικό κώδικα.

Αντιθέτως το εσωτερικό θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι έχει… απλοποιηθεί, καθώς απουσιάζουν οι φυσικοί διακόπτες από τις επιφάνειες του ταμπλό, όπου κυριαρχεί μια κυρτή ψηφιακή οθόνη.

Επί της ουσίας πρόκειται για δύο μονάδες, με την πρώτη να φιλοξενεί τις ενδείξεις του πίνακα οργάνων και τη δεύτερη να υποστηρίζει τη λειτουργία των συστημάτων άνεσης, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Στην κεντρική κονσόλα θα βρει κανείς το «παραδοσιακό» περιστροφικό χειριστήριο του iDrive, τον επιλογέα των ταχυτήτων καθώς και κάποιους βασικούς διακόπτες, όπως αυτόν της αυξομείωσης της έντασης του ηχοσυστήματος.

Είναι προφανές ότι η επιλογή των υλικών ακολουθεί τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο την πολυτέλεια με την βιωσιμότητα και τον σεβασμό στο περιβάλλον.

Φτάνοντας, λοιπόν, στο τεχνολογικό υπόβαθρο του αυτοκινήτου, αξίζει να σημειωθεί ότι το BMW iX εφοδιάζεται με το πέμπτης γενιάς εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης, ήτοι με δύοηλεκτρικά μοτέρ συνδυαστικής απόδοσης 500 plus ίππων και με μπαταρία ιόντων λιθίου, η ενεργειακή χωρητικότητα της οποίας επίσης ξεπερνά τις 100 kWh.

Σύμφωνα με τη βαυαρική φίρμα, το BMW iX μπορεί να διανύσει με μία φόρτιση περισσότερα από 600 χιλιόμετρα, ενώ εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι επιδόσεις του καθώς επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε περίπου 5 δευτερόλεπτα.

Το νέο ηλεκτροκίνητο SUV της BMW αναμένεται να λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά -και στη χώρα μας- σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα, διαθέτοντας τις εξωτερικές διαστάσεις της σημερινής X5. 

Διαβάστε ακόμα:

Τι απέγινε το βυθισμένο πλοίο με τα 4.200 αυτοκίνητα της Hyundai;

Από 4.633 ευρώ το Nissan Magnite!

Αγοράζοντας ένα τανκ του B’ Παγκοσμίου Πολέμου (Video)