Η Skoda ετοιμάζει μικρό ηλεκτρικό μοντέλο πόλης!


Τι γνωρίζουμε ως τώρα για το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο της Skoda και πως αυτό θα διαφοροποιείται από τα συγγενικά μοντέλα των VW και Cupra.

  • 1/3/2022

Ο Όμιλος VW ετοιμάζει μια ομάδα πλήρως ηλεκτρικών μικρών αυτοκινήτων πόλης που θα βασιστούν στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB Entry και θα έρθουν στην αγορά με τα σήματα των VW, Cupra, Seat και Skoda.

Ήδη έχουμε δει τα πρωτότυπα VW ID. Life και Cupra  UrbanRebel να παρουσιάζονται επίσημα και να μας δίνουν μία πρώτη γεύση των μοντέλων παραγωγής που θα έρθουν το 2025, καθώς και ένα teaser από τη Seat, αλλά η Skoda δεν έχει ακόμη παρουσιάσει τη δική της έκδοση.

Ο Thomas Schafer, Διευθύνων Σύμβουλος της Skoda, μίλησε στο βρετανικό Autocar και μας έδωσε τις πρώτες κατευθύνσεις για το επερχόμενο μικρό ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας που θα διαφοροποιείται από τα αδελφά του μοντέλα. Ο CEO της Skoda παραδέχτηκε ότι οι ομάδες από τη Seat, την Cupra  και τη Volkswagen  «προχωρούν λίγο πιο δυνατά σε αυτήν την πλευρά» αναφερόμενος στα αστικά ηλεκτρικά μοντέλα των τριών μαρκών.

«Σύντομα θα έχουμε μια ανακοίνωση να κάνουμε, αλλά να είστε βέβαιοι ότι θα διαφοροποιηθεί από τις αδελφές μας μάρκες και θα είναι μια όμορφη ιδέα που ταιριάζει πραγματικά στη Skoda», πρόσθεσε ο Thomas Schafer. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο θα επικεντρωθεί στην πρακτικότητα, πιστό στο πλαίσιο και τα χαρακτηριστικά του μότου «Simply Clever» της Skoda.

Αναφορικά με το που θα κυμανθεί η τιμή του, όλα δείχνουν ότι αυτή θα είναι στην περιοχή των 20.000 με 25.000 ευρώ. Έχουμε ήδη ένα καλό μέτρο από το VW ID.2, την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου ID. Life που όπως έχουν τονίσει τα στελέχη της Volkswagen αναμένεται να ξεκινά από περίπου 20.000 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο Cupra θα έχει πιο αυξημένη τιμή πιο κοντά στις 25.000 €.

Όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα θα βασίζονται σε μια compact έκδοση της αρχιτεκτονικής MEB του VW Group. Αυτό σημαίνει ότι θα μοιράζονται τα περισσότερα από τα τεχνικά μέρη τους, όπως τη μπαταρία και τους ηλεκτροκινητήρες. Το ίδιο θα ισχύει και για το μοντέλο της Skoda, αν και το τελευταίο θα έχει διαφορετική στυλιστική προσέγγιση σε σύγκριση με το urban crossover της VW και το hot hatch της Cupra.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο πόλης της Skoda θα έρθει στο φως λίγο αργότερα από τα αδέρφια του, τα οποία πρόκειται να κάνουν το ντεμπούτο τους το 2025.