Η Smart ετοιμάζεται για το μεγάλο άλμα, φτιάχνοντας SUV!


Αλλαγή πλάνων στην Smart και εμπλουτισμός για τη γκάμα της, μια και οδεύει ολοταχώς για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού crossover μοντέλου σε compact διαστάσεις.

  • 19/5/2021

Η Smart θα ξανασυστηθεί στο κοινό, αφού προετοιμάζεται για να δημιουργήσει κάτι εντελώς καινούργιο. Όπως όλα δείχνουν, έχει ήδη στα σκαριά την κατασκευή ενός SUV, που θα εμπλουτίσει την υπάρχουσα γκάμα της.

Από τα σκίτσα που είδαν το φως της δημοσιότητας, φαίνεται πως το νέο μοντέλο λίγα κοινά θα έχει, σε σχέση με τα λιλιπούτεια ForTwo. Το νέο crossover της Smart θα είναι ηλεκτρικό, ενώ όπως διακρίνουμε η εξωτερική του σχεδίαση είναι αρκετά μοντέρνα και ελκυστική.

Οπωσδήποτε οι διαστάσεις του αμαξώματος είναι μεγαλύτερες, συγκριτικά με το διθέσιο Smart, αλλά και πάλι θα κινείται στα πλαίσια ενός compact SUV. Ένας από τους άμεσους ανταγωνιστές του πρόκειται να είναι το Mini Countryman, το οποίο θεωρείται αξιοπρεπές αυτοκίνητο για πέντε επιβάτες και όχι π.χ. ένα …Hummer.

Η Daimler θα συνεργαστεί σε πολλά σημεία με την Geely για την κατασκευή του νέου μοντέλου. Αυτό σημαίνει πως το πάτωμα του Smart SUV, θα μοιράζεται επίσης και το επερχόμενο μικρό ηλεκτρικό SUV XC20 της Volvo.

Αυτή είναι η πλατφόρμα των νέων και φουλ ηλεκτρικών Smart

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το πλαίσιο θα μπορεί να υποστηρίξει ένα, δύο ή και τρία ηλεκτρικά μοτέρ, με την αυτονομία να πλησιάζει έως και τα 700 χιλιόμετρα. Μία πρωτότυπη έκδοση του νέου μοντέλου αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της το προσεχές φθινόπωρο, ενώ η έκδοση παραγωγής θα κυκλοφορήσει στο δρόμο το 2023

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.