H θρυλική «Παγόδα» μπαίνει στην… πρίζα και προκαλεί ηλεκτροσόκ με την τιμή της (video)


Η Mercedes-Benz W113 SL "Pagoda" μεταμορφώθηκε σε ένα κλασικό διαμάντι με ηλεκτρική «καρδιά» για το οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ξηλωθούν για να το εντάξουν στη συλλογή τους.

  • 25/5/2022

Πριν από λίγες μέρες οι φίλοι της αυτοκίνησης, στο πλαίσιο της έκθεσης PAST TO THE FUTURE που διοργάνωσε η Mercedes-Benz στο Golden Hall, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά ένα εμβληματικό μοντέλο της φίρμας, τη Mercedes Pagoda 280 σειρά W113 (1966).

Το συγκεκριμένο «διαμάντι» έγινε η αφορμή για να ενώσουν τις δυνάμεις τους δύο γνωστοί βρετανικοί οίκοι βελτίωσης, Everrati και Hilton & Moss, αποφασίζοντας να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία ζωής μετατρέποντάς το σε ηλεκτρικό όχημα

Η πορεία των δύο οίκων είναι εντελώς διαφορετική. Η Everrati δημιουργήθηκε μόλις το 2019 και κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να απογειώσει τη φήμη της μετατρέποντας παλαιότερα μοντέλα (κυρίως Porsche 911 και Land Rover Defender) σε ηλεκτρικά. Από την άλλη η Hilton & Moss ειδικεύεται στις ανακατασκευές κλασικών Mercedes-Βenz με πορεία μεγαλύτερη των 40 ετών και αρκετά βραβεία στο «παλμαρέ» της.  

Με όπλο την κατάρτισή τους, πήραν τη Mercedes-Benz W113 SL Pagoda και τοποθέτησαν στο εσωτερικό της ένα σύστημα μπαταριών 57kWh με προηγμένη τεχνολογία διατήρησης της θερμοκρασίας που της επιτρέπει να κινείται με αυτονομία 250 km μεταξύ των φορτίσεων.

Η ενέργεια μεταφέρεται σε έναν ηλεκτροκινητήρα με δύναμη 180 PS οι οποίοι έχουν αυξηθεί κατά 10 PS σε σχέση με την ιπποδύναμη της αρχικής έκδοσης. Η «ηλεκτρική» Pagoda μπορεί να επιταχύνει το 0-100 km/h σε σχεδόν 7 sec. ενώ η ροπή της ορίζεται στα 550 Nm.

Μια σημαντική παράμετρος της συγκεκριμένης μετατροπής είναι ότι έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε το αυτοκίνητο να μπορεί να εφοδιαστεί ξανά με κινητήρα εσωτερικής καύσης όταν και αν το αποφασίσει ο ιδιοκτήτης της. Σημαντική δουλειά έγινε και στο εσωτερικό της το οποίο προτιμήθηκε να κρατήσει τον ατόφιο χαρακτήρα του.

Πάμε όμως και στον λογαριασμό… Η ηλεκτρική Mercedes-Benz W113 SL Pagoda κοστίζει κάτι περισσότερο από 340.000€ τα οποία είναι αρκετά χρήματα για τους περισσότερους από εμάς, άλλα θα πρέπει να σκεφτούμε πως αντίστοιχα ακριβή είναι και η αρχική της έκδοση.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το μοντέλο το έχουν επιλέξει μια σειρά από VIPs για να το προσθέσουν στη συλλογή τους, μεταξύ των οποίων ο John Travolta, o David Coulthard αλλά και η Kate Moss.

Δείτε το video...