H Vinfast ανακοίνωσε τιμές για δύο SUV μοντέλα της


Τα ηλεκτρικά VF 8 και VF 9 ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν στους ευρωπαϊκούς δρόμους, με τη βιετναμέζικη εταιρεία να γνωστοποιεί τις τιμές τους. Δείτε ποιο μοντέλο πωλήσεων προτίθεται να ακολουθήσει.

  • 13/1/2022

Το 2019 η βιετναμέζικη εταιρεία μπήκε στις ζωές μας ως μέλος της κοινοπραξίας Vingroup JSC, παρουσιάζοντας κυρίως οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης χρησιμοποιώντας εξαρτήματα από την ΒΜW. Τρία χρόνια μετά και έχοντας κάνει ξεκάθαρη την πρόθεσή της να μπει στο… χορό της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας με τις ηλεκτρικές προτάσεις της, έχει σημειώσει ραγδαία ανάπτυξη κάτι που αποδεικνύεται μέσα από τις 30.000 πωλήσεις το 2021 στο Βιετνάμ, όταν ο αρχικός στόχος ήταν μόλις 15.000!

Αυτές οι επιδόσεις άνοιξαν για τα καλά την... όρεξη της εταιρείας η οποία σκοπεύει τα επόμενα χρόνια να διεκδικήσει μερίδιο από την παγκόσμια εμπορική πίτα, με τα οχήματά της να κυκλοφορούν στους δρόμους πολλών διαφορετικών χωρών. Σε αυτό το πλαίσιο πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι αναζητά έκταση στην Γερμανία προκειμένου να αναπτύξει μία νέα μονάδα παραγωγής.

Οι τιμές που ανακοίνωσε αφορούν τα ηλεκτρικά SUV VF 8 και VF 9 με το πρώτο να ξεκινά από τις 43.350€ και το δεύτερο από τις 59.150€. Τα μοντέλα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις αγορές της Ευρώπης, της Αμερικής και φυσικά του Βιετνάμ μετά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Στη Γηραιά ήπειρο οι χώρες που θα προηγηθούν είναι η Γαλλία, η Γερμανία και η Ολλανδία ενώ σύμφωνα με την εταιρεία θα ακολουθηθεί ένα direct μοντέλο πωλήσεων με αιχμή του δόρατος στη συγκεκριμένη στρατηγική τις κατά τόπους εκθέσεις.

Την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε ένα πρόγραμμα για την Ευρώπη και την Αμερική μέσα από το οποίο μπορούν να επωφεληθούν με σημαντικές εκπτώσεις οι υποψήφιοι αγοραστές. Συγκεκριμένα όποιοι κλείσουν άμεσα την παραγγελία ενός εκ των δύο οχημάτων, θα κερδίσουν μείωση στην τελική τιμή που στην περίπτωση του VF 8 θα φτάνει τις 2.500€ ενώ για το VF 9 τις 4.200€.

Το VF 8 είναι ένα μεσαίο μεγέθους SUV με μήκος 4750 mm που προσφέρει αυτονομία 504 km ενώ το VF 9 είναι πιο μακρύ (5120 mm) και μπορεί να κινηθεί με μία φόρτιση για 550 km. Oι άμεσοι ανταγωνιστές των δύο μοντέλων απ' τους οποίους ελπίζει η Vinfast να "αρπάξει" πωλήσεις είναι τα VW ID.5, Hyundai Ioniq 5, Ford Mustang Mach-E και Tesla Model Y.