Η VinFast αναζητά χώρο στη Γερμανία για κατασκευή εργοστασίου


Όπως έγινε γνωστό, η βιετναμέζικη αυτοκινητοβιομηχανία VinFast συνεργάζεται με τη γερμανική εταιρεία επενδύσεων «GTAI» για την εξεύρεση του κατάλληλου μέρους για τη δημιουργία στη χώρα εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων και βαν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 9/1/2022

Τα στελέχη της VinFast έχουν ξεκινήσει συνεργασία με στελέχη της εταιρείας επενδύσεων «GTAI» («Germany Trade and Invest») η οποία ανήκει στην ομοσπονδιακή γερμανική κυβέρνηση, με σκοπό να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στην ευρωπαϊκή χώρα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της βιετναμέζικης αυτοκινητοβιομηχανίας, σκοπός είναι η δημιουργία ενός εργοστασίου παραγωγής ηλεκτροκίνητων μοντέλων και βαν αυτής, τα οποία θα διατίθενται τόσο στη Γερμανία όσο και στις υπόλοιπες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Σε δήλωσή της, η κυρία Le Thi Thu Thuy, η οποία ανέλαβε πρόσφατα τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου της VinFast, διευκρίνισε τις επιχειρηματικές προθέσεις της εταιρείας τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η εποχή όπου τα αυτοκίνητα μεταφέρονταν με πλοία ανά τον κόσμο έχει τελειώσει, ιδίως έπειτα και από την πανδημία τής COVID-19. Πρέπει να έχουμε εργοστάσια κοντά στις αγορές για να προσελκύσουμε πελάτες.

»Στη VinFast θέλουμε να προσφέρουμε ηλεκτρικά οχήματα υψηλής ποιότητας και να παρέχουμε στους πελάτες μας μια ξεχωριστή εμπειρία σε προσιτές τιμές. Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να βρούμε μια θέση στην ευρωπαϊκή αγορά, ειδικά έπειτα από την ξεκάθαρη στροφή (του ενδιαφέροντος) των Ευρωπαίων προς τα ηλεκτροκίνητα οχήματα».

Η κυρία Thuy (φωτογραφία) δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πού θα κατασκευαστεί το νέο εργοστάσιο της εταιρείας, ούτε για την παραγωγική δυνατότητά του. Ωστόσο, σύμφωνα με στελέχη τής «GTAI», εάν δεν υπάρξει κάποιο σημαντικό πρόβλημα, η λειτουργία του θα μπορούσε να αρχίσει περίπου το 2025 και να έχει μέγιστη δυνατότητα κατασκευής σχεδόν 250.000 οχημάτων ετησίως.

Προς το παρόν, τα ανώτατα στελέχη τής VinFast έχουν προγραμματίσει την εισαγωγή και διάθεση των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων τους VF e35 και VF e36 στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία. Οι πωλήσεις τους αναμένεται να ξεκινήσουν εντός της άνοιξης.