Η «χρυσή» εποχή της Bugatti συνεχίζεται και με νέα έκδοση της Mistral (photos)


Μετά την one-off Chiron Super Sport Golden Era, η Bugatti παρουσίασε και μια αντίστοιχη χρυσή έκδοση της Mistral, με τον εμβληματικό W16 κινητήρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 15/8/2023

Πριν από λίγες μέρες, η Bugatti παρουσίασε την Chiron Super Sport Golden Era, μια μοναδική έκδοση για έναν παθιασμένο συλλέκτη, με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, όπως τα πλαϊνά και το εσωτερικό που χρειάστηκαν 400 ώρες για να ζωγραφιστούν με το χέρι.

Ωστόσο, το εντυπωσιακό hypercar, βαμμένο σε χρυσό και μαύρο, δε θα είναι το μόνο που θα εκτεθεί στην Monterey Car Week που είναι ήδη σε εξέλιξη. Μαζί του θα είναι και άλλο ένα «χρυσό» δημιούργημα, μία W16 Mistral που αναδεικνύει τις δυνατότητες εξατομίκευσης του προγράμματος Bugatti Sur Mesure για το απόλυτο roadster του brand.

Τα δύο χρυσά υπεραυτοκίνητα θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση «The Quail, A Motorsports Gathering». Οι αποχρώσεις τους βέβαια δεν είναι εντελώς ίδιες και μια δεδομένη διαφοροποίηση είναι η απουσία του μαύρου χρώματος αλλά και των χειροποίητων σχεδίων που διαθέτει η Chiron Super Sport Golden Era.

Στην Mistral, το κάτω μέρος είναι από ανθρακονήματα, όπως και το κάλυμμα του κινητήρα αλλά και οι διπλές εισαγωγές αέρα. Από το ίδιο υλικό είναι και οι καθρέπτες, μόνο που αυτοί είναι βαμμένοι σε χρυσό χρώμα.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί το δέρμα, σε αποχρώσεις που παραπέμπουν στην πρόσφατα αποκαλυφθείσα Golden Era, ενώ δε λείπουν τα φινιρίσματα από ανθρακόνημα και χρυσό.

Στην «καρδιά» της W16 Mistral βρίσκεται ο εμβληματικός κινητήρας W16 8,0 L, που αποδίδει 1600 PS.