«Ίλιγγο» προκαλεί η τιμή του νέου supercar της Alfa Romeo


Ιταλικό δημοσίευμα αναφέρει ότι το νέο supercar θα παραχθεί μόλις σε 33 μονάδες και θα αντλήσει στοιχεία από την εμβληματική Alfa Romeo 33 Stradale.  

  • 30/12/2022

Μόλις πριν από μερικές ημέρες η Alfa Romeo τράβηξε το κάλυμα από την Alfa Romeo Giulia SWB Zagato (κεντρική φωτό) και αποκάλυψε την ειδική έκδοση που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον διάσημο ιταλικό οίκο για την 100η επέτειο της συνεργασίας των δύο εταιρειών.

Ενώ αρχικά πολλοί πίστευαν ότι η συγκεκριμένη πρόταση θα μπει στην παραγωγή και θα μπορέσουν αρκετοί οδηγοί να την πάρουν στα χέρια τους, τελικά έγινε γνωστό πως πρόκειται για one-off δημιουργία.

Πλέον η προσοχή στρέφεται στο επερχόμενο supercar της Alfa Romeo για το οποίο ακούγεται ότι θα μάθουμε περισσότερα την άνοιξη του 2023. Ο ερχομός του έχει ήδη επιβεβαιωθεί από τα χείλη του αφεντικού Jean-Philippe Imparatoσημειώνοντας ότι θα είναι ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής.

«Όταν επισκέπτεται κανείς το μουσείο στο Arese, θα δει πολλά από τα παλαιότερα δημιουργήματά μας. Ναι, δουλεύουμε πάνω σε μία νέα, περιορισμένης έκδοσης Alfa Romeo», είπε ο Imparato πρόσφατα στο Autocar, συμπληρώνοντας ότι «θα είναι ένα μοντέλο εμβληματικό, σέξι και αναγνωρίσιμο ως Alfa Romeo με την πρώτη κιόλας ματιά».

Όσο κυλάει ο χρόνος περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας από διαρροές που προέρχονται -τις περισσότερες φορές- μέσα από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Σε πρόσφατο δημοσίευμα του ιταλικού motorionline.com σημειώνεται ότι το αυτοκίνητο θα βασιστεί στη θρυλική Alfa Romeo 33 Stradale, θα παραχθεί σε 33 μονάδες και θα παραμείνει πιστό στις ρίζες και στο DNA της φίρμας.

Παράλληλα, το ρεπορτάζ αναφέρει πως η τιμή του αναμένεται να είναι μεγαλύτερη του 1.500.000€ ενώ είναι αρκετά πιθανό να χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα της Maserati MC20.

Όσο για τις μονάδες ισχύος αναφέρεται ότι υπάρχει πιθανότητα να δούμε τον V6 Bi-Turbo βενζινοκινητήρα των 2,9 lt που εφοδιάζει τη Giulia GTA, έχοντας δεχθεί μια σειρά παρεμβάσεων που θα ανεβάσουν την υπάρχουσα δύναμη των 540 PS. Ωστόσο, με δεδομένο ότι οι πρώτες παραδόσεις δεν θα έρθουν πριν από το 2025, το δημοσίευμα βάζει στο τραπέζι και το σενάριο του ρεύματος.