Jeep Avenger 4xe: Αυτή είναι η υβριδική τετρακίνητη έκδοση (photos)


Η γκάμα του Jeep Avenger εμπλουτίζεται με νέα έκδοση, η οποία διαθέτει για πρώτη φορά τετρακίνηση. Δείτε πότε ανοίγουν οι παραγγελίες της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: STELLANTIS
  • 26/2/2024

Η Jeep παρουσίασε το Avenger το 2022 ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, λανσάροντας αργότερα τόσο τη θερμική, όσο και την υβριδική του έκδοση, με την κίνηση αποκλειστικά στον μπροστινό άξονα. Ωστόσο, οι Αμερικανοί είχαν κάνει νύξη για μία τετρακίνητη έκδοση το 2022, όταν είχαν τραβήξει το κάλυμμα από το Avenger 4x4 concept στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισίου εκείνου του έτους.

Τώρα, ήρθε η ώρα εκείνο το concept car να περάσει στην παραγωγή, με την Jeep να ανακοινώνει την προσθήκη του Avenger 4xe στην γκάμα, το οποίο θα συνδυάζει την υβριδική τεχνολογία με την τετρακίνηση. Στη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε, η εμφάνιση έχει διατηρηθεί παρόμοια με το concept, με την ανυψωμένη ανάρτηση, το μεγαλύτερο πλάτος, τα off-road ελαστικά και τις έντονες σχεδιαστικές λεπτομέρειες.

Στην «καρδιά» του μοντέλου κρύβεται ένας θερμικός κινητήρας 1,2 L απόδοσης 136 PS, ο οποίος συνοδεύεται από δύο ηλεκτροκινητήρες, που προσφέρουν 29 PS έκαστος. Όπως συμβαίνει και στην έκδοση e-Hybrid, ο ένας βρίσκεται στο αυτόματο κιβώτιο με το διπλό συμπλέκτη και τις 6 σχέσεις, ενώ ο άλλος αναλαμβάνει την κίνηση των πίσω τροχών.

Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, το Avenger 4xe διατηρεί συνεχώς την κίνηση σε όλους τους τροχούς. Χάρη στην τεχνολογία «power looping», ο πίσω ηλεκτροκινητήρας μπορεί να τροφοδοτείται συνεχώς με ενέργεια, οπότε δεν υπάρχουν περιορισμοί που αφορούν στο επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας του υβριδικού συστήματος.

Το Mild Hybrid σύστημα 48V του νέου Avenger 4xe επιτρέπει αμιγώς ηλεκτρική κίνηση σε χαμηλές ταχύτητες, χάρη στον ηλεκτρικό κινητήρα που είναι ενσωματωμένος στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η Jeep θα ανακοινώσει με περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο μοντέλο και τα πλήρη τεχνικά του χαρακτηριστικά όσο πλησιάζουμε προς το επίσημο λανσάρισμά του, ενώ το βιβλίο παραγγελιών θα ανοίξει στο τέλος του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Test Drive: Jeep Avenger Electric - Δοκιμάζουμε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της εμβληματικής φίρμας

Ξεπέρασαν τις 40.000 οι παραγγελίες του Jeep Avenger

Η Dacia ετοιμάζει το δικό της Avenger ποντάροντας στην τιμή - Πώς θα επηρεάσει τη γκάμα του Sandero