Και οι πέντε (Miura) είναι υπέροχες!


Στο μακρινό Pebble Beach της Καλιφόρνια θα παρουσιαστούν πέντε σπέσιαλ Lamborghini Miura.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/8/2019

Εκ των οποίων οι τρεις έχουν ανακατασκευαστεί από την Lamborghini Polo Storico στην Sant’ Agata και με τους ιδιοκτήτες των Miura να καταβάλλουν ένα υψηλό ποσό ώστε τα πάντα να γίνουν με πιστοποιημένη αυθεντικότητα.

Μία από αυτές τις Miura είναι η 22η που είχε κατασκευαστεί και αγοράστηκε τον Ιούνιο του 1987 από τον Ελβετό οδηγό αγώνων Karl Foitek. Στη συνέχεια άλλαξε δύο φορές ιδιοκτήτη και αναπαλαιώθηκε πέρυσι από έναν εξουσιοδοτημένο ειδικό της Lamborghini.

Το παρόν θα δώσει και μία Miura P400 του 1968. Ήταν το 101ο αυτοκίνητο της παραγωγής και είχε αποκτηθεί από τον Mohammed Reza Pahlavi, Σεΐχη του Ιράν. Μετά την καθαίρεση του με την επανάσταση του 1979 το αυτοκίνητο κατασχέθηκε αλλά με κάποιο τρόπο βγήκε εκτός συνόρων και το είχε για 30 χρόνια ο γιος του Σεΐχη.

Η 3η Miura είναι αυτή που είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία The Italian Job και που την είχε ανακατασκευάσει το ιστορικό τμήμα της Lamborghini. Η 4η είναι η πιο ποθητή αφού είναι μια από τις 150 SV που έχουν κατασκευαστεί. Ήταν για 30 χρόνια στη Νότιο Αφρική, το 2001 πέρασε στις ΗΠΑ και από το 2016 ανήκει στον Todt.

5η και καλύτερη η one-off Μiura SVR που βγήκε από το ιταλικό εργοστάσιο το 1974 και μετά από σπέσιαλ ανακατασκευή το 2016 ανήκει στην ίδια την Lamborghini. Περισσότερες εικόνες θα έχουμε με την παρουσίαση των πέντε μοναδικών Miura επί αμερικανικού εδάφους.