Κάτι «μαγειρεύει» η McLaren – Ποιο είναι το νέο μοντέλο που έρχεται στις 27/2


Η McLaren ετοιμάζεται να παρουσιάσει κάτι νέο στις 27 Φεβρουαρίου και τα σενάρια για την ταυτότητά του είναι αρκετά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MCLAREN
  • 24/2/2024

Η McLaren δημοσίευσε μία φωτογραφία στα social media της, κάνοντας tease ένα νέο supercar ή σπορ μοντέλο, χωρίς όμως να αναφέρει ποιο μοντέλο θα είναι αυτό ή κάποιο άλλο στοιχείο που θα μπορούσε να μάς οδηγήσει σε ένα ασφαλές συμπέρασμα. Η αποκάλυψη θα γίνει τα ξημερώματα της Τρίτης, 27 Φεβρουαρίου και κάπου εκεί σταματούν οι πληροφορίες που έχουμε από την αυτοκινητοβιομηχανία.

Τα σενάρια είναι αρκετά. Το περασμένο έτος, οι Βρετανοί τράβηξαν το κάλυμμα από τη McLaren GTS, τον αντικαταστάτη της GT. Ο στόχος της εταιρείας με το συγκεκριμένο προϊόν ήταν φυσικά ο συνδυασμός των υψηλών επιδόσεων με την πρακτικότητα, πατώντας στα χνάρια του προκατόχου του. Ακριβώς γι αυτόν τον λόγο, το ενδεχόμενο η φίρμα από το Woking να ετοιμάζει μία κάμπριο έκδοση της GTS δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, αφού η αναδιπλούμενη οροφή θα αφαιρούσε από την πρακτικότητα του μοντέλου.

Με δεδομένο ότι η McLaren παραδοσιακά δημιουργεί μία «ανοιχτή» έκδοση σχεδόν όλων των αυτοκινήτων της (εξαιρουμένων των P1 και Solus GT), πιθανολογείται ότι το νέο της εγχείρημα είναι η Artura Spider ή LT. Σχετική νύξη είχε κάνει το 2022 ο διευθυντής στρατηγικής προϊόντων της αυτοκινητοβιομηχανίας, Jamie Corstorphine, λέγοντας ότι η απάντηση για τα μελλοντικά πλάνα της εταιρείας βρίσκεται στις παλαιότερες ημερομηνίες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων της και των εκδόσεών τους. Επομένως, μία κάμπριο έκδοση της Artura μοιάζει να είναι το πιθανότερο σενάριο.

Βέβαια, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να πρόκειται για ένα ακόμη «παιχνίδι» για την πίστα, όπως η Solus GT, ή ακόμη κι ο διάδοχος της P1, αν κι ο CEO της McLaren, Michael Leiters, είχε τονίσει ότι θα καταφτάσει προς τα τέλη της δεκαετίας. Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο ηλεκτρικό όχημα των Βρετανών είχε επίσης δώσει ο ίδιος, το οποίο όμως δε θα έρθει πριν το 2026.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το μαχητικό F-35 τα βάζει με την πιο γρήγορη McLaren όλων των εποχών (video)

McLaren: Η 750S είναι η αρχή του τέλος για τους V8

Η McLaren 750S στα χρώματα τριών εμβληματικών της εταιρείας για το 'Triple Crown' (photos)