Κεντρομήχανο Honda Civic προκαλεί ανατριχίλα


Ένα εξακύλινδρο Honda Civic στοιχειώνει τα όνειρα των πιστών οπαδών της ιαπωνικής φίρμας, ανεβάζοντας στην εκτίμησή μας την κατηγορία των ιδιοκατασκευών.

  • 16/12/2020

Από την ιστορία της Honda δεν έλειψαν ποτέ εκείνες οι προτάσεις που φρόντιζαν να ιντριγκάρουν τους πιστούς οπαδούς μιας αυτοκινητοβιομηχανίας που αν μη τι άλλο έχει επιλέξει έναν διαφορετικό δρόμο για πορευτεί στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα.

Πότε όμως δεν τόλμησε να πράξει τα όσα σκαρφίστηκε ένας Αμερικανός από την υπεράνω κάθε υποψίας Ουάσιγκτον, o οποίος ζήλεψε τη δόξα και τη χάρη των Γάλλων και ειδικότερα των κεντρομήχανων τσέπης της Renault, προσαρμόζοντας αναλόγως τις προδιαγραφές ενός Honda Civic του 1984.

Σωστά καταλάβατε. Ο δαιμόνιος Αμερικανός τοποθέτησε έναν V6 κινητήρα 3,2 λίτρων στο κέντρο του αμαξώματος του τρίθυρου Honda Civic, προχωρώντας παράλληλα στις απαραίτητες μηχανολογικές και αεροδυναμικές τροποποιήσεις ώστε το φιλόδοξο project να στεφθεί με επιτυχία.

Προερχόμενος από το Acura, ο V6 των 3,2 λίτρων αποδίδει 250 ίππους και έχει στο πλευρό του ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Λεπτομέρειες θα πείτε, παρατηρώντας την αριστοτεχνική μετάλλαξη του ταπεινού Civic σε ένα εξακύλινδρο κτήνος, το οποίο φέρει μηχανικά μέρη από διάφορα διακεκριμένα sportscars.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το σύστημα πέδησης προέρχεται από Corvette και η ανάρτηση χρησιμοποιεί τμήματα από Datsun 240Z.

Για την ιστορία και μόνο αξίζει να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο του 2020 το εξακύλινδρο-κεντρομήχανο Honda Civic του 1984άλλαξε χέρια έναντι 42.750 δολαρίων, γεγονός που μας κάνει να αισθανόμαστε λίγο πιο άνετα με την όψιμη μεταστροφή μας στις ιδιοκατασκευές.

Διαβάστε ακόμα:

Έτοιμο το νέο Honda Civic!

Σε αυτό το αβάδιστο Honda S2000 κανείς δεν μπορεί να πει όχι

Το City Hatchback είναι το Honda του λαού;

Πώς στέκεται το Toyota GR Yaris απέναντι στο Honda Civic Type R;