Κι όμως, η φθηνή βενζίνη βάζει «ζεστό» χρήμα στα ταμεία των εμπόρων καυσίμων!


Μπορεί να μοιάζει παράδοξο ωστόσο ο κλάδος εμπορίας καυσίμων καταγράφει αυξημένη κερδοφορία όταν η τιμή της βενζίνης είναι χαμηλή.

  • 23/11/2023

Σε μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση προχώρησε ο αν. Διευθύνων Σύμβουλος της Motor Oil κ. Πέτρος Τζαννετάκης κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου για το εννεάμηνο του έτους, σύμφωνα με το capital.gr.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η πτώση στην τιμή της βενζίνης έχει επηρεάσει θετικά την κερδοφορία στον κλάδο εμπορίας καυσίμων. Όπως εξήγησε, όταν η τιμή της βενζίνης ήταν στα ύψη οι οδηγοί επισκέπτονταν πιο συχνά τα πρατήρια, έβαζαν μικρότερες ποσότητες στο ρεζερβουάρ και στις περισσότερες περιπτώσεις επέλεγαν την απλή αμόλυβδη.

Μόλις η τιμή στην αντλία έπεσε οι οδηγοί άρχισαν να επισκέπτονται με μικρότερη συχνότητα τα πρατήρια όμως έβαζαν περισσότερο καύσιμο ενώ αυξήθηκε και η ζήτηση για τα premium προϊόντα, όπως είναι η αμόλυβδη των 100 οκτανίων.

Αυτή η αλλαγή στις συνήθειες των οδηγών έφερε την ενίσχυση της κερδοφορίας του κλάδου της εμπορίας καυσίμων, λόγω καλύτερου προϊοντικού μείγματος ενώ καταγράφηκε ενίσχυση και στους όγκους πωλήσεων.

Από εκεί και πέρα στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι στο τέταρτο τρίμηνο ο κλάδος της εμπορίας καυσίμων αναμένεται να εμφανίσει πιο ασθενή επίδοση κυρίως εξαιτίας της μείωσης στις πωλήσεις του πετρελαίου θέρμανσης λόγω των ήπιων καιρικών φαινομένων.

Πηγή: capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λάθος καύσιμο! Τι γίνεται εάν βάλω βενζίνη αντί για πετρέλαιο;

Κατανάλωση καυσίμου: 10 tips για να «κάψεις» λιγότερη βενζίνη

Οι 5 λόγοι που οι diesel έχουν υψηλότερη ροπή σε σχέση με τους κινητήρες βενζίνης