Kia EV9: Διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία του επταθέσιου ηλεκτρικού SUV


Οι Κορεάτες εργάζονται πυρετωδώς πάνω στο επερχόμενο Kia EV9 το οποίο θα είναι ηλεκτρικό, θα διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων και θα βασίζεται εν πολλοίς στο ομώνυμο concept.

  • 23/5/2022

Πριν από λίγους μήνες η Kia επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να περάσει στην παραγωγή το ηλεκτρικό concept EV9 το οποίο θα αποτελέσει τη «μεγάλη» πρόταση των Κορεατών στα SUVs διαθέτοντας τρεις σειρές καθισμάτων (7 θέσεις).

Η ανάπτυξη του μοντέλου βρίσκεται σε εξέλιξη όπως και οι δοκιμές στον δρόμο. Το SHORTS CAR κατάφερε να πιάσει επ’ αυτοφώρω το πρωτότυπο, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να έρθουμε για πρώτη φορά σε επαφή με τη νέα ηλεκτρική πρόταση.

Το βαρύ καμουφλάζ σε συνδυασμό με τη γωνία λήψης δεν μας επιτρέπει να δούμε πολλά από τα στοιχεία που το συνοδεύουν. Παρόλα αυτά διακρίνουμε το μεγάλο μέγεθος, την ακάλυπτη οροφή αλλά και τις δύο μπροστινές κολώνες. Σε γενικές γραμμές προκύπτει πως το SUV θα προσπαθήσει να έρθει κοντά στο concept, κάτι για το οποίο μας είχαν ενημερώσει ήδη οι Κορεάτες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το μήκος του θα βρίσκεται κοντά στα 4.90 m. Η κατασκευή του θα γίνει στην πλατφόρμα E-GMP (Electric Global Modular Platform) που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος Hyundai και χρησιμοποιείται ήδη από το Kia EV6 και στο Hyundai Ioniq 5.

Αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά θα πρέπει να ανατρέξουμε στις πληροφορίες του concept προκειμένου να «αλιεύσουμε» στοιχεία, παρόλο που στο μοντέλο παραγωγής θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις. Στην concept πρόταση έχουμε μια αυτονομία που αγγίζει τα 540 km και η επιτάχυνση του 0-100 km/h έρχεται σε 5.4 sec.

Το σίγουρο είναι ότι στο Kia EV9 θα δούμε για πρώτη φορά σε μοντέλο της εταιρείας τις υπηρεσίες OTA (Over the Air) και FoD (Feature on Demand) που επιτρέπουν στους πελάτες να αγοράζουν λειτουργίες λογισμικού.

Επιπλέον, το EV9 θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα εξοπλιστεί με την προηγμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης AutoMode της Kia. Η παρουσίασή του στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται την επόμενη χρονιά ενώ θα κυκλοφορήσει τόσο στην Ασία όσο και στη βόρεια Αμερική.

Πηγή: Instagram/ SHORTS CAR