Touring Superleggera Aero 3: To κόκκινο διαμάντι


Η καροσερία Touring Superleggera παρουσίασε την εκπληκτική σε στυλ Aero 3, η οποία βασίζεται στη Ferrari F12berlinetta.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 22/9/2020

Η «Carrozzeria Touring Superleggera» ιδρύθηκε το 1926 και ειδικεύεται στις μεταποιήσεις γνωστών σπορ μοντέλων κυρίως της ιταλικής και της αγγλικής αυτοκινητοβιομηχανίας και στην αποκατάσταση παλαιών ιστορικών μοντέλων.

Το πρόσφατο δημιούργημά της είναι η Aero 3, ένα supercar το οποίο βασίζεται στη Ferrari F12berlinetta (αλλιώς, F12). Οι άνθρωποι της Touring Superleggera πήραν το Grand Tourer μοντέλο από το Maranello και άλλαξαν την αισθητική του αμαξώματος, κάνοντάς το να έχει περισσότερες ακμές και να είναι πιο επιθετικό αισθητικά. Επίσης, στο πίσω μέρος πρόσθεσαν τη χαρακτηριστική αεροτομή η οποία προσδίδει ιδιαίτερο χαρακτήρα στο αυτοκίνητο και παραπέμπει στο παρελθόν, σε οχήματα με το «streamline» αμάξωμα. 

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, το βάρος του οχήματος έχει μειωθεί κατά περίπου 150 kg, χάρη στην ευρεία χρήση ανθρακονημάτων και την αφαίρεση περιττών (για την περίσταση) στοιχείων.

Λόγω της επανασχεδίασης του αμαξώματος και των προφυλακτήρων, το μήκος της Aero 3 έχει αυξηθεί κατά περίπου 20 cm συγκριτικά αυτό της F12berlinetta. Ο κινητήρας έχει παραμείνει ίδιος με αυτόν της Ferrari, αναφορικά με την απόδοσή του. Πρόκειται για τον ατμοσφαιρικό V12 χωρητικότητας 6,3 λίτρων ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 740 PS/8.250 rpm και μέγιστη ροπή 690 Nm/6.000 rpm. 

Η Touring Superleggera δεν έχει ανακοινώσει τιμές επιδόσεων αλλά αυτές αναμένεται να είναι λίγο πιο αργές από τις αντίστοιχες της Ferrari, λόγω των αλλαγών στο αμάξωμα, παρότι η Aero 3 είναι ελαφρύτερη συγκριτικά.

Η F12berlinetta επιταχυνόταν από τα 0-100 km/h σε 3,1 sec και η τελική ταχύτητά της έφτανε τα 340 km/h. Όπως ανακοινώθηκε, η ιταλική καροσερία θα κατασκευάσει μόλις 15 Aero 3 αλλά δεν έχει ανακοινώσει την τιμή πώλησής της. Όποιος θελήσει να αποκτήσει μία, θα πρέπει να περιμένει έξι μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία μετασκευής.