Lancia Ypsilon Alberta Ferretti Edition


Οι άνθρωποι του Ομίλου Stellantis δημιούργησαν μια ξεχωριστή εξοπλιστική έκδοση του Lancia Ypsilon σε συνεργασία με τη γνωστή σχεδιάστρια μόδας Alberta Ferretti.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 6/12/2021

Το Lancia Ypsilon αποδεικνύεται «πολύ σκληρό για να πεθάνει», τελικά. Αν και η εταιρεία ουσιαστικά δεν υφίσταται από το 2017 και διαθέτει το supermini μοντέλο της μόνο στην Ιταλία, οι γείτονές μας δεν μπορούν να αποδεχτούν εύκολα ότι δεν υπάρχει η εταιρεία που ίδρυσε το 1096 ο Vincenzo Lancia μαζί με τον Claudio Fogolin. Γι’ αυτό και εξακολουθούν να το προτιμούν.

Το μοντέλο απευθυνόταν κυρίως στο γυναικείο αγοραστικό κοινό και αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει. Αυτός είναι ο λόγος που τα στελέχη του Ομίλου Stellantis στον οποίο ανήκει η FIAT Chrysler Automobiles, η οποία κατέχει τη Lancia, αποφάσισαν να δημιουργήσουν την ειδική έκδοση του Ypsilon σε συνεργασία με τη γνωστή Ιταλίδα σχεδιάστρια μόδας Alberta Ferretti. 

Έτσι το Ypsilon «Alberta Ferretti Edition», όπως ονομάζεται, διακρίνεται για το χρώμα του αμαξώματος που ονομάζεται «Grigio Alberta Ferretti», ένα κομψό γκρι-ροζ χρυσότο οποίο ιριδίζει ανάλογα με το προσπίπτον σε αυτό φως του ήλιου, κάνοντας το να ξεχωρίζει. Το κάλυμμα των εξωτερικών καθρεφτών, η γρίλια της μάσκας και οι χειρολαβές είναι σε σατέν απόχρωση, ενώ υπάρχουν και τα αρχικά «AF», από το ονοματεπώνυμο στης σχεδιάστριας.

Το αυτοκίνητο δεν προσφέρεται μόνο με αυτό το χρώμα αμαξώματος αλλά και άλλα τα οποία ονομάζονται: «Snow White» (είναι παστέλ), «Pietra Gray» and «Vulcano Black» (μεταλλικά) και το «Black Bicolor» (σε γυαλιστερή ή ματ εκδοχή).

Η Lancia, δεν δημοσίευσε φωτογραφίες από το εσωτερικό του οχήματος. Όμως, σύμφωνα με δημοσίευμα στον ιταλικό Τύπο, εντός του διαθέτει επενδύσεις από 100% ανακυκλωμένο υλικό και υπάρχει το γκρι-ροζ χρυσό χρώμα όπως και το λογότυπο «AF».

Τέλος, το Lancia Ypsilon «Alberta Ferretti Edition» διατίθεται με δύο κινητήρες. Τον τρικύλινδρο1.0 HyFly που διαθέτει ήπιο σύστημα υβριδική διάταξης 12 Volt και αποδίδει 70 ίππους και με τον τετρακύλινδρο 1.2 των 69 ίππων που λειτουργεί με φυσικό αέριο. Η τιμή πώλησης του Ypsilon «Alberta Ferretti Edition» στην Ιταλία, ξεκινά από τα 18.500 ευρώ.