Lexus NX Overtrail: Όταν η πολυτέλεια συναντά την... περιπέτεια (photos)


Η Lexus παρουσίασε νέα έκδοση του μεσαίου SUV της, που διατηρεί τον πολυτελές χαρακτήρα αλλά είναι κατάλληλη και για ήπιες off-road διαδρομές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: LEXUS / AGNIESZKA DOROSZEWICZ
  • 18/4/2024

Το Lexus NX, το μεσαίο SUV της ιαπωνικής φίρμας, απέκτησε νέα έκδοση. Πρόκειται για την Overtrail, η οποία χαρακτηρίζεται από στοιχεία που ευνοούν τιςδιαδρομές σε λιγότερο «συμβατικούς» δρόμους.

Σύμφωνα με την ίδια την φίρμα, το NX Overtrail δεν είναι ένα στιβαρό off-road μοντέλο, αλλά μια καινούρια εκδοχή του οχήματος ελεύθερου χρόνου, που διατηρεί τον premium χαρακτήρα, αλλά απολαμβάνει αποκλειστικές στιλιστικές λεπτομέρειες και βελτιώσεις, ώστε να είναι εφικτή και άνετη η οδήγησή του σε αγροτικούς δρόμους.

Για το λόγο αυτό, η ανάρτηση έχει «ψηλώσει» κατά 15 mm, με αποτέλεσμα η απόσταση από το έδαφος να φτάνει τα 200 mm και το συνολικό ύψος του SUV να ανέρχεται σε 1.675 mm. Επιπλέον, οι ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών έχουν αποκλειστική σχεδίαση και συνδυάζονται με ογκώδη ελαστικά παντός εδάφους. Έτσι, προκύπτει μια ακόμα πιο «επιβλητική» θέα για τον οδηγό, ο οποίος μπορεί να νιώθει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια και αυτοπεποίθηση και στην περίπτωση που κινείται σε αυτοκινητόδρομο ή εντός πόλης.

Εξωτερικά, συναντά κανείς ένα ομοιόμορφο μαύρο φινίρισμα για τα καπάκια των καθρεπτών, τις χειρολαβές των θυρών, του κάτω μέρους των θόλων των τροχών, τα πλαίσια των παραθύρων, τις ράγες οροφής, αλλά και τις νέες ζάντες. Ανασχεδιασμένη είναι και η μάσκα, με τονισμένα φωτεινά μεταλλικά χαρακτηριστικά.

Οι συγκεκριμένες μαύρες λεπτομέρειες δημιουργούν όμορφη αντίθεση με το νέο χρώμα αμαξώματος Moon Desert, σε απόχρωση της άμμου, η οποία συναντάται μόνο στο NX Overtrail, όπως και το όνομα Lexus στο πίσω μέρος σε γκρι απόχρωση. Ο υποψήφιος αγοραστής, πάντως, μπορεί να επιλέξει και ανάμεσα σε άλλα έξι χρώματα.

Η διαφορετική εικόνα της νέας έκδοσης συνεχίζεται και στο εσωτερικό, με τα εμπρός σπορ καθίσματα να διαθέτουν επένδυση από μαύρο συνθετικό δέρμα με διάφορες χακί λεπτομέρειες. Ανάλογο φινίρισμα συναντάται σε σημεία του πάνελ των θυρών αλλά και στον αποθηκευτικό χώρο της κεντρικής κονσόλας, ενώ τη δική τους νότα δίνουν τα διακοσμητικά ένθετα Geo Layer, εμπνευσμένα από μοτίβα φυσικών πετρωμάτων.

Για την άνεση των επιβατών φροντίζει το προηγμένο σύστημα κλιματισμού με τεχνολογία ποιότητας αέρα nanoe-X, που εμπλουτίζει τον αέρα με τρισεκατομμύρια μικροσκοπικά σωματίδια νερού. Οι ευεργετικές τους επιδράσεις είναι πολλές, συμβάλλοντας στην εξουδετέρωση ιών, βακτηρίων και οσμών. Επίσης, προσφέρουν ενυδάτωση για τα μαλλιά και το δέρμα.

Από την άλλη πλευρά, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός που διαχέεται στα πόδια, τα πάνελ των θυρών και τις κονσόλες, διαθέτει 64 διαφορετικά χρώματα, 14 εκ των οποίων έχουν διαμορφωθεί από την Lexus για να αντανακλούν διαφορετικές διαθέσεις εμπνευσμένες από τη φύση.

Το νέο Lexus NX Overtrail θα εφοδιάζεται με όλα τα διαθέσιμα κινητήρια σύνολα στην Ευρώπη, που περιλαμβάνουν το υβριδικό NX 350h, το PHEV NX 450hplus και το βενζινοκίνητο NX 350.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

LIVE PHOTOS: Το Lexus LBX μπήκε στις ελληνικές εκθέσεις (τιμές-εκδόσεις)

Νέο Lexus UX: Αναβαθμισμένο και με ισχυρότερη υβριδική έκδοση (photos)

Αποστολή στην Ισπανία: Lexus LBX - Οδηγούμε το νέο πολυτελές compact SUV