Maserati Project24: Προ των πυλών η track-only έκδοση της MC20 (photos)


Η Maserati MC20 ετοιμάζεται να αποκτήσει ένα... πισταδόρικο αδελφάκι που στο εσωτερικό του θα βρίσκεται ο V6 Nettuno και θα αποδίδει 740 PS. 

  • 23/7/2022

Η Maserati προχώρησε στην αποκάλυψη του νέου της project το οποίο έχεις ως στόχο την ανάπτυξη μιας "αγριεμένης" έκδοσης της MC20 που θα προορίζεται αποκλειστικά για χρήση σε πίστα. Το πρωτότυπο φέρει την ονομασία Project24 με την ιταλική φίρμα να έχει σχεδιάσει την παραγωγή μόλις 62 μονάδων, χωρίς να αποκαλύπτει λεπτομέρειες σχετικά με την τιμή αλλά και τους χρόνους που θα ξεκινήσουν οι πρώτες παραδόσεις.

Το Project24 εφοδιάζεται με έναν V6 Nettuno των 3,0 λίτρων που συνδυάζεται με δύο turbo και αποδίδει 740 PS, 120 περισσότερους από αυτούς που βρίσκουμε στην έκδοση παραγωγής της MC20.  Το σύνολο συνεργάζεται με ένα σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων και μέσω ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης η δύναμη θα περνάει στους πίσω τροχούς.

Το αυτοκίνητο «πατάει» πάνω σε σφυρίλατες ζάντες 18 ιντσών, έχει carbon-ceramic φρένα, ενώ από εκεί και πέρα έχουμε ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και αντιστρεπτικές ράβδους. Σχεδιαστικά ξεχωρίζει το μπροστινό μέρος για την αιχμηρή παρουσία αλλά και τον τεράστιο αεραγωγό που βρίσκεται χαμηλά στη μάσκα. Πίσω έχουμε μια τεραστίων διαστάσεων αεροτομή ενώ τα τελικά των εξατμίσεων έχουν «μετακομίσει» προς τα επάνω ώστε να προκύψει ο χώρος για να τοποθετηθεί ένας επίσης μεγάλος διαχύτης.

Σύμφωνα με τη Maserati, το Project24 είναι κατά 250 kg πιο ελαφρύ σε σχέση με τη βασική έκδοση (1.250 έναντι 1.500). Από εκεί και πέρα στο εσωτερικό έχει «ξηλωθεί» οτιδήποτε περισσεύει στον οδηγό που θέλει να κινηθεί μέσα στην πίστα, έχει τοποθετηθεί roll-cage αλλά και σύστημα πυρόσβεσης ώστε να επέμβει αν προκύψει ανάγκη.

Την ίδια στιγμή η Maserati προσφέρει ένα μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων, μεταξύ των οποίων υπάρχουν επιλογές για τοποθέτηση επιπλέον καθισμάτων, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών, κ.α.

Όσοι είναι έτοιμοι να διαθέσουν το ποσό που απαιτείται για να αποκτήστουν την track-only πρόταση, θα συμμετέχουν σε μια σειρά σεμιναρίων που θα γίνουν μέσα στην πίστα ώστε να έρθουν σε επαφή με το αυτοκίνητο και να μάθουν τα... κουμπιά του.