Mazda MX-5 RS: Πότε έρχεται η «ακραία» έκδοση του δημοφιλούς roadster (photos)


Το Mazdaspeed επιστρέφει με το πρόγραμμα Mazda Spirit Racing και τα πρώτα δύο εγχειρήματα έχουν ήδη παρουσιαστεί.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ, MAZDA.CO.JP
  • 16/1/2024

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο είναι μία από τις πιο σημαντικές «γιορτές» της αυτοκίνησης στην Ιαπωνία. Η Mazda έδωσε το παρών, παρουσιάζοντας δύο «καυτά» concept cars, αλλά και τον «απόγονο» του προγράμματος Mazdaspeed, που θα επιστρέψει με την ονομασία Mazda Spirit Racing, τιμώντας την αγωνιστική κληρονομιά της εταιρείας.

Τα Spirit Racing RS και Spirit Racing 3, βασισμένα στα MX-5 και Mazda3, αντίστοιχα, αναμένεται να περάσουν στην παραγωγή σύντομα, σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία. Θα πωλούνται από την Mazda Spirit Racing, η οποία θα δρα υπό τη σκέπη της «μητέρας» Mazda, όπως γινόταν παλαιότερα και με το Mazdaspeed.

Ο στόχος των Ιαπώνων είναι να εφαρμόσουν όσα έχουν μάθει από τη θητεία τους στην Super Taikyu Series στον δρόμο, κατασκευάζοντας μοντέλα που θα μπορούν τόσο να κυκλοφορούν έξω νόμιμα, όσο και να θριαμβεύουν στην πίστα. Οι βελτιώσεις στην αεροδυναμική και την ανάρτηση είναι δεδομένες, αφού είναι διακριτές ήδη από την concept μορφή των οχημάτων.

Παρατηρούνται αισθητικές αλλαγές τόσο στο Spirit Racing RS, όσο και στο Spirit Racing 3, σε σχέση με τις τρέχουσες εκδόσεις, όμως αναφορικά με το κομμάτι των κινητήρων η Mazda δεν έχει επιβεβαιώσει προς το παρόν κάποια αύξηση στην ισχύ. Έχουν τοποθετηθεί λογότυπα της νεοσύστατης Mazda Spirit Racing, όπως και ζάντες Rays, που συνοδεύονται από ελαστικά Bridgestone Potenza.

Το MX-5 έχει λάβει δύο bucket καθίσματα Recaro με αγωνιστικές ζώνες κι ένα τιμόνι με επένδυση υφάσματος alcantara. Μία μεγαλύτερη εξάτμιση, φρένα Brembo και μαύρα σήματα έχουν επίσης προστεθεί.

Όσο για το Mazda3, φέρει μια μεγαλύτερη μπροστινή αεροτομή, μεγαλύτερες ποδιές στα πλαϊνά και μία πίσω αεροτομή. Και σε αυτήν την περίπτωση, το μέγεθος των εξατμίσεων έχει αυξηθεί και τα σήματα έχουν σκουρύνει, με τα φρένα Brembo και τα καθίσματα Recaro να μη λείπουν ούτε από αυτό.

Δείτε τα δύο νέα concept car στο video του καναλιού MZD_KATARI:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανάρπαστο! Οι πωλήσεις του Mazda MX-5 εκτοξεύτηκαν κατά 45,4% το 2023

Mazda: «Έρχονται συναρπαστικές ειδικές εκδόσεις για το MX-5»

Έτσι μπορεί να μοιάζει το επόμενο Mazda MX-5 (video)