Με 300 ίππους το VW T-Roc R


Ένας δίλιτρος-υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης απόδοσης 300 ίππων αποτελεί το σημείο αναφοράς για την κορυφαία έκδοση του VW T-Roc.

  • KEIMENO: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/2/2019

Σε ένα crossover υψηλών επιδόσεων μεταμορφώνεται το μέχρι σήμερα γνωστό VW T-Roc, αποκτώντας μια πρωτότυπη, για την ώρα τουλάχιστον, απόδοσης 300 ίππων.

Κάτω από το καπό του VW T-Roc R τοποθετείται ένας δίλιτρος-υπετροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης, ο οποίος συνδυάζεται με ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων καθώς και με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης 4MOTION.

Το τελευταίο καλείται να διαχειριστεί τα 400 Nm μέγιστης ροπής, εξασφαλίζοντας σε συνδυασμό με το launch control την επιτάχυνση του αυτοκινήτου από στάση στα 100 km/h σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα.

Από το παρουσιαστικό του αυτοκινήτου ξεχωρίζουν οι ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών καθώς και οι δύο διπλές απολήξεις του συστήματος εξαγωγής καυσαερίων, το οποίο φέρει την υπογραφεί του οίκου Akrapovic.

Εκτός των άλλων, η ανάρτηση έχει πλησιάσει περισσότερο στο έδαφος και το σύστημα πέδησης έχει ενισχυθεί με μεγαλύτερης διαμέτρου δίσκους, οι οποίοι προέρχονται από το Golf R.

Αν και το T-Roc R που θα αποκαλυφθεί στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης περιγράφεται από την VW ως πρωτότυπο, η εικόνα του όπως άλλωστε και οι προδιαγραφές του δεν απέχουν από την έκδοση που θα περάσει στη γραμμή παραγωγής.