Mε... τέρμα το γκάζι η επιστροφή της MG στην Ελλάδα - Δείτε πόσα αυτοκίνητα πούλησε


Η επιστροφή της MG στην ελληνική αγορά έγινε με εντυπωσιακό τρόπο, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα του 1ου ολοκληρωμένου μήνα λειτουργίας της.

  • 1/11/2023

Μόλις λίγες εβδομάδες έχουν περάσει από την επιστροφή της MG στην Ελλάδα και τα εμπορικά της «επιτεύγματα» είναι σημαντικά, όπως δείχνουν οι αριθμοί για τον πρώτο ολοκληρωμένο μήνα λειτουργίας της.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος Συγγελίδη ανέλαβε να επαναφέρει στη χώρα μας την ιστορική βρετανική μάρκα - η οποία, ωστόσο, εδώ και αρκετά χρόνια ανήκει στην κινεζική SAIC - και η μεγάλη επιστροφή παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, παρουσία του Car and Driver.

Τον Οκτώβριο, που ήταν ο πρώτος πλήρης μήνας λειτουργίας της στην ελληνική αγορά, η MG βρέθηκε στην πρώτη 20άδα πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων, με 199 ταξινομήσεις και μερίδιο 1,8%.

Στο κομμάτι της λιανικής, ταξινομήθηκαν 81 αυτοκίνητα που αντιστοιχούν σε μερίδιο αγοράς 1,5%. Εντυπωσιακή ήταν η κατάταξή της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία (BEV) όπου βρέθηκε στην 5η θέση με μερίδιο αγοράς 5,3%.

Από την πλευρά του, το ZS βρέθηκε στην 6η θέση στην αγορά των εταιρικών πωλήσεων με μερίδιο 6,8%, ενώ στο σύνολο της αγοράς το compact SUV βρέθηκε στην 9η θέση με μερίδιο 4,8%. Επιπλέον, η MG σημείωσε ποσοστιαία αύξηση 11% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η MG προσφέρει μια πλήρη γκάμα μοντέλων στην ελληνική αγορά. Από το ηλεκτρικό πισωκίνητο MG4 με τους 170 PS και 204 PS και το επίσης ηλεκτρικό station wagon MG5, μέχρι το οικογενειακό SUV MG ZS, που είναι διαθέσιμο τόσο ως θερμικό με κινητήρες 1,0 L και 1,5 L όσο και ως ηλεκτρικό (ZS EV).

Τέλος, υπάρχει και το D-SUV HS, που διατίθεται ως αμιγώς θερμικό με κινητήρα 1.5T GDI ισχύος 162 PS και ροπής 250 Nm είτε ως plug-in hybrid (MG EHS) με συνδυαστική ισχύ 258 PS και ροπή 480 Nm.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

First Drive: Οδηγούμε στην Ελλάδα το νέο MG4 Electric 170 PS (video-photos)

Test Drive: MG ZS 1.5L VTI 106PS - Δοκιμάζουμε το απόλυτο value for money μικρομεσαίο SUV

Η ιστορία της MG: Από το χείλος του γκρεμού στη μεγάλη ευρωπαϊκή αντεπίθεση