Με την έκδοση Extreme, το Dacia Jogger αποκτά κρεβάτι! (video-photos)


Η περιπέτεια συναντά τη Dacia, με ειδικά φινιρίσματα σε αμάξωμα και εσωτερικό των μοντέλων, ακόμα και με σκηνή στο πίσω μέρος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 1/3/2023

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου των Βρυξελλών, η Dacia παρουσίασε την έκδοση Extreme για το αμιγώς ηλεκτρικό Spring, με αναβαθμισμένο επίπεδο εξοπλισμού και διακριτά χαρακτηριστικά από τις υπόλοιπες.

Πλέον, οι εκδόσεις Extreme επεκτείνονται και σε άλλα τρία μοντέλα της φίρμας, συμπεριλαμβανομένου του Sandero Stepway και θα αντικαταστήσει τις περιορισμένες εκδόσεις Extreme των Jogger και Duster.

Όπως αναφέρει και το όνομά του, το επίπεδο εξοπλισμού Extreme έχει χαρακτηριστική εμφάνιση, με πιο «περιπετειώδη» χαρακτηριστικά, τα οποία είναι εμφανή τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό των αυτοκινήτων.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται νέα χρώματα αμαξώματος Cedar Green, Slate Blue, γυαλιστερό μαύρο «πτερύγιο καρχαρία», το όνομα του μοντέλου γραμμένο στις ράγες οροφής, φινιρίσματα στα καπάκια των καθρεπτών και δίπλα από τα φωτιστικά σώματα, ειδικό σχέδιο στις μπροστινές πόρτες και τα φτερά και γυαλιστερές ζάντες αλουμινίου.

Στο εσωτερικό υπάρχει νέος τύπος ταπετσαρίας σε γκρι χρώμα, που καλύπτει τα καθίσματα και τα πάνελ των θυρών, αλλά και το ταμπλό, ανάλογα την έκδοση. Σύμφωνα με την εταιρεία, η συγκεκριμένη ταπετσαρία είναι ανθεκτική σε φθορά, καθαρίζεται εύκολα και είναι απαλή στην αφή.

Το λογότυπο Dacia Link είναι ανάγλυφο στα εμπρός καθίσματα, ενώ τα ταπέτα έχουν ειδικό σχέδιο, όπως και οι επενδύσεις των θυρών. Επιπλέον, ειδικές χρωματικές λεπτομέρειες υπάρχουν γύρω από τη βάση των μοχλών ταχυτήτων των μοντέλων και το πάνελ του συστήματος πλοήγησης.

Επιπλέον, η Dacia προσφέρει την «έξυπνη λύση» Extended Grip, όπως τη χαρακτηρίζει, στο βασικό εξοπλισμό των Stepway και Jogger, για αυξημένα επίπεδα πρόσφυσης σε δύσκολες επιφάνειες (χιόνι, λάσπη).

Ωστόσο, αυτό που κλέβει την παράσταση, τουλάχιστον από πλευράς «καινοτομίας», είναι το πακέτο Sleep Pack. Όπως λέει και το όνομά του, καθιστά δυνατή τη μετατροπή της καμπίνας των επιβατών σε… κρεβάτι μέσα σε λίγα λεπτά.

Αποτελεί μέλος της σειράς αξεσουάρ InNature, είναι αποσπώμενο και διατίθεται με όλα τα επίπεδα εξοπλισμού του Jogger. Στις 7θέσιες εκδόσεις, θα πρέπει να αφαιρεθούν τα δύο καθίσματα της τρίτης σειράς ώστε να μπορέσει να «αναπτυχθεί».

Η συσκευασία του Sleep Pack περιλαμβάνει τρία εξαρτήματα: Ένα διπλό κρεβάτι που τοποθετείται σε λιγότερο από 2 λεπτά χωρίς να απαιτείται κάποια βοήθεια, ένα ράφι και έναν αποθηκευτικό χώρο. Το συνολικό βάρος της «κατασκευής» ζυγίζει λιγότερο από 50 kg, συμπεριλαμβανομένου και του στρώματος διαστάσεων 190 cm x 130 cm.

Όταν η κατασκευή έχει τοποθετηθεί και παραμένει κλειστή, το Jogger μοιάζει με κανονικό 5θέσιο αυτοκίνητο, με χώρο αποσκευών 220 lt προσβάσιμο ανά πάσα στιγμή. Για να αναπτυχθεί, πρέπει να πέσουν οι πλάτες των πίσω καθισμάτων και δημιουργείται ένα συρόμενο κρεβάτι με στρώμα, το οποίο εξασφαλίζει χώρο τουλάχιστον 60 cm για το κεφάλι.

Το Sleep Pack κοστίζει 1.490 € στη Γαλλία αν παραγγελθεί με νέο Jogger και 1.790 € αν κάποιος το επιλέξει αυτόνομα. Επιπλέον, υπάρχει μια σειρά από αξεσουάρ που συμπληρώνουν το πακέτο, μεταξύ των οποίων είναι και μία σκηνή που μπορεί να συνδεθεί με το Jogger όταν η πόρτα του χώρου αποσκευών είναι ανοικτή.