Μειωμένες πωλήσεις για την Aston Martin


Τα στελέχη της Aston Martin μείωσαν την αρχική πρόβλεψή τους για τις εφετινές ετήσιες πωλήσεις της εξαιτίας της χαμηλότερής ζήτησης και της προβλεπόμενης εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 25/7/2019

Σύμφωνα με στελέχη της Aston Martin, οι ετήσιες πωλήσεις της για το 2019 υπολογίζονται πλέον μεταξύ 6.300-6.500, αντί των 7.100-7.300 που ήταν ο στόχος στην αρχή της χρονιάς. Όπως ανακοινώθηκε, αυτό οφείλεται στη μειωμένη ζήτηση το τρίμηνο Απρίλιος-Ιούνιος για τα μοντέλα της σε Βρετανία (-22%) και Ευρώπη (-28%), σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, παρότι οι πωλήσεις της στις ΗΠΑ και την Ασία αυξήθηκαν, συγκριτικά.

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, η μειωμένη ζήτηση επί ευρωπαϊκού εδάφους οφείλεται εν πολλοίς και στην αβεβαιότητα που επικράτησε στην αγορά εξαιτίας της επικείμενης αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εξέλιξη αυτή αναγκάζει την Aston Martin να μειώσει κατά περίπου 45.000.000 ευρώ το ποσό των επενδύσεων που είχε προγραμματίσει να κάνει.

Ο Andy Palmer, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε ότι, πλέον, θα δοθεί βάρος στην ενίσχυση της αποδοτικότητας και την περικοπή δαπανών και τόνισε: «Απογοητευτήκαμε επειδή οι πωλήσεις μας σε αυτό το χρονικό διάστημα ήταν λιγότερες από τις αρχικές προσδοκίες μας. Τώρα, αναλαμβάνουμε αποφασιστικές δράσεις για διαχειριστούμε την κατάσταση και να εξασφαλίσουμε τις Aston Martin και Lagonda σε μακροπρόθεσμη διάρκεια». Σύμφωνα με πληροφορίες, η Βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία πρόκειται να μειώσει και τον όγκο παραγωγής των μοντέλων της. Ωστόσο, το επενδυτικό πρόγραμμα που έχει εκπονήσει προβλέπει τον διπλασιασμό των ετήσιων πωλήσεών της ως το 2023 με την προσθήκη στην γκάμα της νέων μοντέλων, όπως το DBX, το καινούργιο SUV που εξελίσσεται ήδη.