Mercedes-Maybach Haute Voiture Concept: Όταν η πολυτέλεια «τερματίζεται» (photos)


Η λέξη «πολυτέλεια» στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα σήματα της Rolls-Royce και της Bentley. Όμως με την τελευταία concept πρόταση η Mercedes-Maybach δείχνει την επιθυμία της να μπει ακόμα πιο δυναμικά στο «παιχνίδι».

  • 19/5/2022

To νέο concept φέρει την ονομασία Mercedes-Maybach Haute Voiture και έχει βασιστεί πάνω στην S-Class. Αυτό ωστόσο που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η προσεκτική επιλογή των υλικών που την ανεβάζουν επίπεδό και την εντάσσουν στα υψηλά κλιμάκια της πολυτέλειας.

Εξωτερικά έχει επιλεχθεί ένας διπλός χρωματικός τόνος όπου στο πάνω μέρος του αμαξώματος και τους τροχούς είναι το dark blue ενώ στο κάτω το rose gold. Και τα δύο έχουν συνδυαστεί εντυπωσιακά με επιμέρους χρωμιωμένες λεπτομέρειες.

Η ουσία όμως κρύβεται στο εσωτερικό με τον χρωματικό συνδυασμό να έχει μια φυσική συνέχεια και να υπερτονίζεται μέσα από την επιλογή ακριβών και ποιοτικών υλικών. Οι αποχρώσεις του rose-gold δίνουν την αίσθηση ενός ακριβού κοσμήματος ενώ σημαντικό ρόλο στο εντυπωσιακό «πάντρεμα» παίζουν οι επιφάνειες που έχουν ντυθεί με λευκό δέρμα Nappa.

Μάλιστα αυτή η αίσθηση που αποπνέει η καμπίνα έχει περάσει και στο σύστημα πολυμέσων MBUX που ενσωματώνει αντίστοιχους χρωματισμούς για τους διακόπτες αφής που ελέγχουν τις λειτουργίες του. Την ίδια στιγμή το home button έχει ενσωματώσει και το λογότυπο της Mercedes-Maybach ενώ υπάρχει και ειδική θήκη για να τοποθετούν τη σαμπάνια τους οι επιβάτες.

«Τα χρώματα και ο εξοπλισμός της Mercedes-Maybach Haute Voiture Concept είναι κάτι το πρωτοποριακό. Καταφέραμε να ενώσουμε την τέχνη της υψηλής μόδας και τη σχεδίαση ενός αυτοκινήτου στο κορυφαίο επίπεδο προκειμένου να δημιουργήσουμε κάτι εντελώς νέο» δήλωσε κατά την παρουσίαση του concept ο επικεφαλής σχεδιασμού της Mercedes, Gorden Wagener.

Την ίδια στιγμή η Mercedes-Maybach δεν ανακοίνωσε καμία πληροφορία σχετικά με τον κινητήρα που θα εφοδιάζει την επόμενη πρόταση παραγωγής που θα ενσωματώσει τα παραπάνω στοιχεία και η οποία αναμένεται μέσα στο 2023. Η πιο λογική επιλογή δείχνει προς την κατεύθυνση του twin-turbo V12 που υπάρχει και στη Mercedes-Maybach S 680 και αποδίδει 630 PS και 1.001 Nm ροπής.