Μία Ferrari 458 Italia στην υπηρεσία του Νόμου (video)


Μία κατασχεμένη Ferrari 458 Italia πέρασε στα χέρια της τσέχικης αστυνομίας, η οποία ξόδεψε 14.000 δολ. σε μετατροπές για να μπορέσει να πιάσει τους... κακούς των αυτοκινητόδρομων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 26/7/2022

Πολλά πολυτελή και υπερεξελιγμένα οχήματα κατάσχονται από τις αστυνομικές δυνάμεις ανά τον κόσμο, με πολλές κυβερνήσεις να αποφασίζουν να μην προχωρούν στην καταστροφή τους, αλλά να τα εντάσσουν στον στόλο τους.

Κάτι τέτοιο έκανε και η αστυνομική διεύθυνση της Τσεχίας, που πήρε στα χέρια της μία Ferrari 458 Italia και θα την εντάξει στον στόλο των περιπολικών οχημάτων της. Θα υπηρετεί το τμήμα ειδικής παρακολούθησης της Τσέχικης Δημοκρατίας και θα οδηγείται από ειδικά εκπαιδευμένο αστυνομικό προσωπικό, έχοντας δικαιοδοσία σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η 458 θα χρησιμοποιείται «ενάντια στους πιο επιθετικούς οδηγούς στους τσέχικους αυτοκινητόδρομους, κατά την καταδίωξη κλεμμένων οχημάτων, ή κατά την παρακολούθηση σε τοποθεσίες που γίνονται κόντρες».

Η αστυνομία της Τσεχίας επένδυσε περίπου 14.000$ για την τροποποίηση της Ferrari 458 Italia που φαίνεται στο παρακάτω video, ποσό που βρίσκεται κοντά στο κόστος ενός Skoda Scala. Από το παραπάνω ποσό, 5.400$ χρειάστηκαν προκειμένου να επαναφερθεί το όχημα σε καλή κατάσταση, αφού βρισκόταν σε αδράνεια για τουλάχιστον 10 χρόνια. Το όχημα είχε στον χιλιομετρητή του περίπου 2.000 km, οπότε θεωρήθηκε τέλειο για τη χρήση του ως περιπολικό.

Τα υπόλοιπα χρήματα ξοδεύτηκαν σε τροποποιήσεις όπως η εμφάνιση και το χρώμα της 458 Italia, την προσθήκη ραδιοφώνου, σειρήνας, ειδικού φαναριού προειδοποίησης αλλά και κάμερας παρακολούθησης. Στον πρόσθετο εξοπλισμό του θα διαθέτει επίσης και ταχύμετρο.

Η συγκεκριμένη Ferrari 458 Italia δεν είναι το πολυτιμότερο απόκτημα της τσέχικης αστυνομίας, σύμφωνα με τα λεγόμενά της. Μέσα στο 2021, η διεύθυνση κατέσχεσε πάνω από 900 οχήματα, εκ των οποίων τα περισσότερα πωλήθηκαν, με τα έσοδα να καλύπτουν τυχόν φθορές και ζημία που προκάλεσαν οι παραβάτες.

Δείτε το video της παρουσίασης του νέου περιπολικού της Τσέχικης αστυνομίας: