Μια σπάνια Ferrari Enzo έγινε... καλοκαιρινή μετά από τροχαίο στην Autobahn (photos)


Το βρεγμένο οδόστρωμα και οι 660 PS του supercar που «κουβαλά» το ονοματεπώνυμο του ιδρυτή της Ferrari συνέβαλαν στο σφοδρό ατύχημα.

  • ΦΩΤΟ: Feuerwehr Mόnchen / Twitter
  • 8/3/2024

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ο οδηγός μίας σπάνιας Ferrari Enzo αφού το πρωί της Τρίτης οδηγώντας στην Autobahn, κοντά στο Μόναχο, έχασε τον έλεγχο του ιταλικού supercar και χτύπησε με δύναμη στις μπαριέρες της διαχωριστικής νησίδας.

Από τη σύγκρουση εκσφενδονίστηκαν κομμάτια της Ferrari σε απόσταση 200 m. προκαλώντας ζημιές σε ακόμα ένα όχημα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πυροσβεστικήςαπό το τροχαίο τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσει η ζωή τους.

Από τις εικόνες που έδωσε η πυροσβεστική στη δημοσιότητα είναι αρκετά πιθανό το οδόστρωμα να ήταν βρεγμένο και αυτή η συνθήκη, σε συνδυασμό με τη δύναμη των 660 PS της Ferrari Enzo, είναι αρκετά πιθανό να συνέβαλλαν ώστε να έρθει το ατύχημα.

Αν υπάρχει κάτι «ευχάριστο» από το τροχαίο συμβάν, μαζί φυσικά με το ότι δεν προκλήθηκε κανένας σοβαρός τραυματισμός, είναι ότι η Ferrari Enzo δείχνει να έχει ζημιές μόνο στο μπροστινό μέρος, ενώ το πίσω είναι σχεδόν άθικτο.

Προφανώς η επισκευή δεν θα είναι εύκολη υπόθεση και η ασφαλιστική εταιρεία θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να επαναφέρει τη λάμψης της, ωστόσο είναι παρήγορο ότι ένα τόσο σπάνιο αυτοκίνητο, με αρκετή δουλειά και ακόμα περισσότερα χρήματα, θα μπορέσει να βγει ξανά στους δρόμους. Θυμίζουμε ότι πριν από λίγα χρόνια ακόμα μία Ferrari Enzo είχε διαλυθεί στην Ολλανδία όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και χτύπησε πάνω σε δέντρο.

Η Enzo αποτελεί τον πόθο πολλών συλλεκτών μιας και φέρει το όνομα του ιδρυτή της ιταλικής εταιρείας. Παρουσιάστηκε το 2002 και έμεινε στην παραγωγή για δύο χρόνια όπου συνολικά κατασκευάστηκαν μόλις 399 μονάδες, συν μία που παραδόθηκε στον Πάπα Ιωάννη-Παύλο ΙΙ και το κρατίδιο του Βατικανού. Η αρχική της τιμή ξεπερνούσε τις 600.000 ευρώ ενώ σήμερα τα αυτοκίνητα μπορούν να ξεπεράσουν τα 2.000.000 ευρώ στις δημοπρασίες που γίνονται.

Θυμίζουμε ότι η Enzo έχει έναν V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 5.999 cc ο οποίος αποδίδει 660 PS/7.800 rpm και έχει μέγιστη ροπή 657 Nm/5.500 rpm. Το αυτοκίνητο επιταχύνει στο 0-100 km/h σε 3,6 sec και η τελική ταχύτητά του ξεπερνά τα 350 km/h.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι κάνει αυτή την Ferrari Enzo τόσο μοναδική;

Ένα ακόμα ρεκόρ για τη Ferrari Enzo

Πόσο πωλείται ένας κινητήρας για Ferrari Enzo;