Μια σπάνια συλλογή 18 αυτοκινήτων βγαίνει στο σφυρί – Ένα και ένα όλα τα μοντέλα


Αυτή η ονειρική συλλογή 18 μοναδικών αυτοκινήτων τίθεται προς πώληση, και δεν ξέρουμε τι να πρωτοδιαλέξουμε.

  • ΦΩΤΟ: RM SOTHEBY'S - Twitter
  • 10/10/2022

Ποιος λάτρης των αυτοκινήτων δεν θα ήθελε να έχει μία μεγάλη συλλογή με σπάνια, μοναδικά κομμάτια; Ένας από εμάς τα κατάφερε, και τώρα βγάζει προς πώληση όλα τα αυτοκίνητα που είχε στη διάθεσή του.

Η Bugatti EB110.
Η Bugatti EB110.

Πρόκειται για μία συλλογή 18 αυτοκινήτων, που κάποτε αποτελούν μέρος της ίδιας συλλογής, και τώρα πωλούνται μαζικά μέσω της RM Sotheby's, που την αποκαλεί 'Gran Turismo Collection'. Κάθε κομμάτι είναι πραγματικά ονειρικό: Ferrari 288 GTO, F40, F50, Enzo και LaFerrari, Bugatti EB110 και Chiron Super Sport, Jaguar XJR-15 και XJ220 S, καθώς και Lamborghini Miura SV και Countach LP5000 S.

H Jaguar XJR-15
H Jaguar XJR-15

Κι αν νομίζατε πως μιλάμε μόνο για supercar του παρόντος και του παρελθόντος, κρατηθείτε, διότι στη συλλογή έχουν θέση και δύο θηρία της εποχής Group B του WRC: μία Lancia 037 που έτρεξε υπό την καθοδήγηση του Markku Alen και του Walter Roehrl, μία Lancia Delta S4 που κέρδισε το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, και ένα Audi Quattro S1 E2.

Ολόκληρη η συλλογή θα τεθεί προς πώληση στις 5 Νοεμβρίου, με κάθε μοντέλο να πωλείται ξεχωριστά. Για τις τιμές, μη μας ρωτάτε: φανταζόμαστε πως δεν θα είναι και ιδιαιτέρως προσιτές.