Mobilize Limo: Ένα Renault που δεν… πωλείται!


Το νέο Mobilize Limo είναι ένα ηλεκτρικό πολυτελές σεντάν, το πρώτο μοντέλο της θυγατρικής της  που Renault, που έρχεται για να αλλάξει την αγορά των εταιρικών στόλων οχημάτων, της ιδιωτικής ενοικίασης και των ταξί.

  • 30/8/2021

Το νέο και αμιγώς ηλεκτρικό πολυτελές σεντάν Mobiize Limo είναι το πρώτο δείγμα της θυγατρικής εταιρείας κινητικότητας του Ομίλου Renault, το οποίο και έρχεται με καινοτομίες στον τρόπο αγοράς και χρήσης. Είναι μία ματιά στο μέλλον, και ειδικότερα στο μοντέλο χρήσης και ιδιοκτησίας που αναμένεται να επικρατήσει στον τομέα της σύγχρονης κινητικότητας.

Στην Ευρώπη η αγορά των ταξί, των ενοικιάσεων και των εταιρικών στόλων έχει μέγεθος 28 δις ευρώ σήμερα και αναμένεται να φτάσει τα 50 δις το 2030. Με δεδομένη και τη δέσμευση της Ε.Ε. για πλήρη στροφή στην ηλεκτροκίνηση, το Groupe Renault δεν έχασε χρόνο και ήθελε να είναι μπροστά από τις εξελίξεις σε αυτή την αναπτυσσόμενη αγορά.

Το Mobilize  Limo θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου και είναι σχεδιασμένο ειδικά για χρήση ως ταξί, για ιδιωτική ενοικίαση και χρήση σε εταιρικούς στόλους. Θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά μέσω συνδρομητικών υπηρεσιών, με  περιλαμβάνουν «all-inclusive» πακέτα κινητικότητας.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το Groupe Renault, το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί στο περίπτερο της Renault στο Μόναχο σε μία ειδική ημέρα αφιερωμένη στην Mobilize στις 8 Σεπτεμβρίου. Από το 2022, προγραμματίζεται ένας στόλος 40 αυτοκινήτων να ξεκινήσει να κυκλοφορεί σε όλη την Ευρώπη.

Το σχεδιαστικό ύφος του Limo είναι πολύ δυναμικό με μικρό καπό, καμπύλη οροφή που «σβήνει» στο πίσω μέρος στα φωτιστικά σώματα. Τα πιο χαρακτηριστικά του στοιχεία δεν είναι άλλα από τους LED προβολείς εμπρός, τα ιδιαίτερα πίσω φώτα, τις κρυμμένες χειρολαβές και φυσικά το νέο σήμα της Mobilize. Το αμάξωμα έχει μήκος 4,67 μέτρα, πλάτος 1,83 μ. και ύψος 1,47, νούμερα που το κατατάσσουν σε μέγεθος κοντά στα παραδοσιακά μοντέλα της μεσαίας κατηγορίας.

Το μεταξόνιο των 2,75 μέτρων κάνει το Mobilize Limo πολύ άνετο και ευρύχωρο για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων, το οποίο μπορεί να χωρέσει άνετα τρεις ενήλικες επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών διαθέτει χωρητικότητα 411 λίτρων.

Οι δυνατότητες εξατομίκευσης είναι περιορισμένες, καθώς το αμάξωμα μπορεί να είναι βαμμένο σε τρία μόνο εξωτερικά χρώματα: μαύρο μεταλλικό, γκρι μεταλλικό και λευκό.

Περνώντας στο εσωτερικό, τα πάνελ των θυρών δίνουν τον απαραίτητο τόνο πολυτέλειας με μια λωρίδα φωτισμού με ένθετα από ψεύτικο μέταλλο, με επτά διαφορετικές επιλογές φωτισμού περιβάλλοντος. Το ταμπλό διαθέτει διακοσμητικά ένθετα από ανθρακονήματα, με ένα ψηφιακό περιβάλλον που εκτείνεται σε όλο το επάνω τμήμα του ταμπλό. Μια οθόνη 10,25 ιντσών έχει αναλάβει το ρόλο του πίνακα οργάνων, ενώ μια οθόνη αφής 12,3 ιντσών βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό για τ χειρισμό του συστήματος infotainment.

Στο τεχνικό μέρος, το Mobilize Limo εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 150 ίππων, με 220 Nm ροπής. Η επιτάχυνση για το 0-100 χλμ/ώρα γίνεται σε 9,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά ρυθμισμένη στα 140 χλμ/ώρα. Ο οδηγός μάλιστα μπορεί να επιλέγει ανάμεσα σε τρία mode οδήγησης (Eco, Normal, Sport).

Η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει ενεργειακή χωρητικότητα 60 kWh, με μέγιστη αυτονομία 450 χιλιομέτρων. Εννοείται πως το μοντέλο είναι συμβατό με όλους τους τύπους συστημάτων φόρτισης AC και DC, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να συνδεθεί σε όλους τους δημόσιους σταθμούς φόρτισης και τις οικιακές διατάξεις wallbox, αλλά και σε κανονική πρίζα. Με τη γρήγορη φόρτιση, η εταιρεία δηλώνει ότι η μπαταρία μπορεί να ανακτήσει αυτονομία περίπου 240 χιλιομέτρων σε 40 λεπτά.