Mόνο ηλεκτρικά μοντέλα για την DS Automobiles


H DS Automobiles, από το 2024, θα μετατραπεί σε μια εταιρεία η οποία θα έχει στη γκάμα της μόνο αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Όμιλο Stellantis.

  • KEIMENO: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛOΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 1/9/2021

Το 2014, όταν ανακοινώθηκε επίσημα η ίδρυση της DS Automobiles και η ανεξαρτητοποίηση της εντός του Ομίλου PSA (τότε), τα στελέχη της είχαν δηλώσει ότι το μέλλον της θα ήταν ευοίωνο και ότι η νέα εταιρεία θα διαδραμάτιζε ουσιαστικό ρόλο στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία. 

Η DS Automobiles υιοθετεί στα οχήματά της τη γαλλική φινέτσα και τη γαλατική αντίληψη περί πολυτέλειας. Ωστόσο, η εφαρμογή του Πρωτοκόλλου «WLTP», καθώς και η προοπτική για την ψήφιση ακόμα πιο αυστηρών ορίων εκπομπής ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επιφυλάσσει έναν καινούργιο ρόλο για την εταιρεία.

Όπως ανακοινώθηκε, από το 2024 θα έχει στην γκάμα της μόνο αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα και θα καταργήσει τις εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης των ήδη υπαρχόντων. Για τον λόγο αυτό, θα χρησιμοποιεί την καινούργια πλατφόρμα «STLA Medium» που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος Stellantis για τα νέα μοντέλα αυτής της τεχνολογίας.

Βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν, το πρώτο μοντέλο που θα υπάρχει υπό την καινούργια ταυτότητα της DS Automobiles θα παρουσιαστεί το 2024 και θα είναι η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του DS4 (φωτογραφία), η οποία θα έχει μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 104 kWh και μέγιστη θεωρητική αυτονομία 700 km.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι η DS Automobiles θα εξακολουθήσει να εμπλέκεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula E ως το τέλος του 2026 τουλάχιστον. Άλλωστε η εταιρεία έχει μια επιτυχημένη πορεία στον θεσμό,  καθώς έχει κερδίσει Πρωταθλήματα Οδηγών (τις χρονιές 2018, 2019 και 2020) και Κατασκευαστών (το 2019 και το 2020) με την ομάδα της DS Techeetah.