Κοινή εξέλιξη μοντέλων για Alfa Romeo, DS Automobiles και Lancia


Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ομίλου Stellantis προγραμματίζεται η εξέλιξη μιας καινούργιας κοινής πλατφόρμας για τη δημιουργία νέων μοντέλων των Alfa Romeo, DS Automobiles και Lancia.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 7/2/2021

Οι φίλοι των ιταλικών αυτοκινητοβιομηχανιών ελπίζουν ότι με τη σύσταση του Ομίλου Stellantis, από τις PSA και FCA, θα δουν να αναπτύσσονται νέα μοντέλα που θα απηχούν τον έντονο χαρακτήρα του παρελθόντος. Όπως έγινε γνωστό, στο επιχειρηματικό πλάνο προβλέπεται η ενίσχυση της Alfa Romeo και της DS Automobiles, καθώς και η αναβίωση της Lancia. 

Προς το παρόν, οι πληροφορίες για το τι πρόκειται να γίνει είναι ελάχιστες. Ωστόσο, από τις προθέσεις διαγράφεται η πρόθεση να αποτελούν οι τρεις αυτές εταιρείες το τμήμα της Stellantis για την κατασκευή οχημάτων της πολυτελούς κατηγορίας. Όπως δήλωσε η κυρία Marion David, Ανώτερη Αντιπρόεδρος και Διευθύντρια Παραγωγής της DS Automobiles «εργαζόμαστε με τους Ιταλούς συναδέλφους μας σε συγκεκριμένα, αναβαθμισμένα σχέδια για τη δημιουργία οχημάτων, κινητήρων και στοιχείων που θα διαφοροποιήσουν τις πολυτελείς μάρκες (σημ.: του Ομίλου) από αυτές που θεωρούνται μαζικοί κατασκευαστές».

Η κυρία David (φωτογραφία) τόνισε ότι η DS Automobiles θα παρουσιάζει από ένα καινούργιο μοντέλο κάθε χρόνο ως το 2023. Έκτοτε, θα επικεντρωθεί στην προσπάθεια για την ανάπτυξη συνεργειών με τις Alfa Romeo και Lancia, ώστε τα επόμενης γενιάς οχήματα της πολυτελούς κατηγορίας του νεοσύστατου Ομίλου να αρχίσουν να παρουσιάζονται το 2024 και το 2025.