Μονοθέσιο της Ferrari σε αυτοκινητόδρομο της Τσεχίας! (video-photos)


Όπως το 2019, έτσι και τώρα, μία κατακόκκινη Ferrari... βγήκε βόλτα ανάμεσα σε άλλα αυτοκίνητα!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 15/8/2022

Πολλοί θα έχουν συναντήσει «παράξενα» και «ασυνήθιστα» αυτοκίνητα στους δρόμους. Είτε λόγω της σπανιότητας των μοντέλων είτε λόγω των «μεταμορφώσεων» που έχουν κάνει ορισμένοι ιδιοκτήτες σε γνωστά οχήματα. Ωστόσο αυτό που (ξανα)συνέβη στον αυτοκινητόδρομο D4 της Τσεχίας είναι μοναδικό.

Θα λέγαμε ότι δεν έχει προηγούμενο, αλλά είχε πρωτοεμφανιστεί τον Σεπτέμβριο του 2019. Ένα μονοθέσιο της Ferrari βρέθηκε ανάμεσα στα υπόλοιπα αυτοκίνητα, μεταξύ Pribram και Dobris, προκαλώντας… πανικό. Εντάξει, δεν είναι βέβαιο πως είναι η F2004 με την οποία ο Michael Schumacher πήρε τον παγκόσμιο τίτλο το 2004, όπως πολλοί ισχυρίζονται.

Ίσως να είναι ένα μονοθέσιο GP2, όπως εικάζουν άλλοι, βαμμένο στα χρώματα της Ferrari και έχοντας κανονικά το έμβλημά της και τον αριθμό 7. Κατά άλλους, αποτελεί φόρο τιμής στα 7 παγκόσμια πρωταθλήματα του Γερμανού πιλότου. Όμως ποιος αποκλείει ότι ο οδηγός του μονοθεσίου είναι θαυμαστής του Kimi Raikkonen, που αγωνιζόταν με το 7 στην Scuderia;

Και μιας και μιλήσαμε για τον οδηγό, ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί. Την πρώτη φορά που κυκλοφόρησε το μονοθέσιο στον D4, το 2019, η αστυνομία κάλεσε σε βοήθεια για τον εντοπισμό του, καθώς δεν κατέστη δυνατό να τον σταματήσουν την ώρα… της δράσης του. Με τη βοήθεια video οι αρχές έφτασαν σε έναν 45χρονο άνδρα, ο οποίος, όμως, αρνήθηκε κάθε συμμετοχή του στο γεγονός.

Η χρήση του κράνους κατέστησε αδύνατη τη βέβαιη αναγνώρισή του και έτσι γλίτωσε τόσο πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ όσο και απαγόρευση χρήσης του συγκεκριμένου αυτοκινητόδρομου.

Η «σύλληψη» του οδηγού έγινε (και αυτή τη φορά) από έναν οδηγό άλλου αυτοκινήτου που ταξίδευε στον ίδιο αυτοκινητόδρομο, ξανά μεταξύ Pribram και Dobris, ο οποίος τράβηξε βίντεο εν κινήσει και το έστειλε στο idnes.cz που ανέδειξε το σχετικό θέμα.

Η κυκλοφορία μονοθεσίων ή τέτοιου είδους αγωνιστικών αυτοκινήτων απαγορεύεται στους δρόμους της Τσεχίας. Άλλωστε είναι αυτονόητο πως τέτοια αυτοκίνητα είναι προορισμένα μόνο για πίστες ή για αγώνες και μόνο στο πλαίσιο ειδικών εκδηλώσεων μπορούν να βρεθούν στους δρόμους, όταν η κυκλοφορία είναι απαγορευμένη για τα υπόλοιπα οχήματα.

Δείτε το χαρακτηριστικό video:

Πηγή: iDNES