Νέα Audi A6 και A7: Ανασχεδιασμένα και με πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό (photos)


Οι καινούριες εκδόσεις - που περιλαμβάνουν και τα S6 και S7 - συνδυάζουν την κομψότητα και τη sport εμφάνιση, με πολλές επιλογές σε ζάντες και χρώματα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 31/5/2023

Η Audi παρουσίασε ενημερωμένες εκδόσεις για τα A6 και A7 αλλά και για τις σπορ εκδόσεις S6 και S7, οι οποίες χαρακτηρίζονται από νέα εξωτερική εμφάνιση και πλουσιότερο εξοπλισμό.

Πλέον, τα δύο μοντέλα θα προσφέρονται σε καινούριες σειρές εξοπλισμού, με ανεξάρτητα σχεδιαστικά στοιχεία στα δύο άκρα, έντονα χρώματα στο αμάξωμα αλλά και το εσωτερικό και ζάντες νέας σχεδίασης.

Όπως αναφέρει η γερμανική εταιρεία, η «αναδιάταξη των προσφερόμενων εκδόσεων αποτελεί μέρος της facelift για τα Audi A6 Sedan και Avant και το A7 Sportback. Η νέα δομή προσφέρει στους πελάτες μεγαλύτερη διαφοροποίηση μεταξύ των εκδόσεων και περισσότερο χώρο για εξατομίκευση, καθώς το εσωτερικό μπορεί πλέον να σχεδιαστεί ανεξάρτητα από το εξωτερικό πακέτο που επιλέγουν».

Έτσι, για το εξωτερικό των A6 Sedan και Avant θα υπάρχουν τα πακέτα Basic, Advanced και S line, ενώ για το A7 Sportback θα είναι διαθέσιμα τα πακέτα Basic και S line. Κάθε σειρά εξοπλισμού χαρακτηρίζεται από μοναδικά σχεδιαστικά στοιχεία εμπρός και πίσω.

Μια μονοκόμματη κυψελοειδής μάσκα είναι το νέο στοιχείο στο εμπρός μέρος. Στη βασική έκδοση και των δύο μοντέλων, το μπροστινό μέρος είναι φινιρισμένο σε μαύρο ματ χρώμα με χρωμιωμένο πλαίσιο. Στην έκδοση Advanced, που προορίζεται ειδικά για το A6, η μάσκα έχει φινίρισμα σε Dark Chrome.

Σχεδιαστικά, το μπροστινό μέρος ξεχωρίζει με πλευρικές εισαγωγές αέρα και το πίσω μέρος με διαχύτη σε νέα δυναμική σχεδίαση και κυρίαρχο ασημί χρώμα. Επίσης, στην Advanced εκδοχή υπάρχουν sport ζάντες 18 ιντσών.

Όσο για την S line και στα δύο μοντέλα, η μάσκα διαθέτει ένθετα χρωμίου. Στο A6, ο πίσω διαχύτης επανασχεδιάστηκε και είναι βαμμένος σε χρώμα Platinum Grey, ενώ στο A7 έχει φινίρισμα σε χρώμιο. Επιπλέον, στο A6 υπάρχουν επανασχεδιασμένες πλευρικές μπροστινές εισαγωγές αέρα με στοιχεία σε μαύρο ματ και ένθετα Platinum Grey, διευρυμένα πλαϊνά μαρσπιέ, ζάντες 19 ιντσών και σπορ ανάρτηση.

Εκτός από τις διαφοροποιήσεις στο εξωτερικό, υπάρχει και το εσωτερικό πακέτο S line, στο οποίο το ταμπλό, η καμπίνα και η επένδυση της οροφής είναι σε μαύρο χρώμα. Το σπορ δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με μαύρα χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων διαθέτει ραφές αντίθεσης, συμπεριλαμβανομένων των λαβών του τιμονιού από διάτρητο δέρμα. Επίσης, το υποπόδιο και τα πεντάλ είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι.

Όσο για τα καθίσματα, είναι επενδυμένα με συνδυασμό υφάσματος και δέρματος για το A6 και μικροϊνες/δέρμα για το A7, ενώ συναντάται ένα ανάγλυφο S στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων.

Από την άλλη πλευρά, τα Audi S6 και S7 αποκτούν μονοκόμματη μάσκα με ένθετα στιλ αλουμινίου και τονισμένες πλευρικές εισαγωγές αέρα στο εμπρός τμήμα. Στο S6 είναι βαμμένες σε ματ μαύρο χρώμα, ενώ στο S7 σε ματ σκούρο χρωμίου. Όσο για το εμπρός σπόιλερ, έχει ασημί χρώμα και στα δύο. Συνολικά 12 χρώματα είναι διαθέσιμα για το αμάξωμα σε όλες τις εκδόσεις A6, A7, S6 και S7, ενώ τα διακοσμητικά ένθεσα στο εσωτερικό έρχονται σε 8 διαφορετικές χρωματικές παραλλαγές.

Ο εξοπλισμός είναι εμπλουτισμένος, καθώς το Audi virtual cockpit προσφέρεται στάνταρ και περιλαμβάνει έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 12,3 ιντσών. Επιπλέον και τα φωτιστικά σώματα έχουν αναβαθμιστεί. Οι βασικοί προβολείς και τα φώτα ημέρας στα A6 και S6 διαθέτουν τεχνολογία full LED. Επιπλέον, το σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος εντάχθηκε στο βασικό εξοπλισμό.

Ικανοποιώντας τη σχετική επιθυμία των πελατών της, οι ζάντες για τα A6 και A7 είναι στην πλειοψηφία τους σε σκούρες αποχρώσεις. Στα A6 είναι σφυρήλατες 17 ιντσών σε σχέδιο 10 ακτίνων, με ελαστικά 225/60. Ενώ υπάρχουν και σε διαστάσεις 18 έως 21 ιντσών με διάφορα χρώματα και σπορ σχέδια. Στο A7 Sportback οι 19άρες ζάντες έχουν γκρι graphite χρώμα, ενώ στο S7 προσφέρονται στο βασικό εξοπλισμό ζάντες 20 ιντσών σε χρώμα γκρι platinum. Συν τοις άλλοις, προερχόμενες από την Audi Sport, είναι διαθέσιμες και ζάντες 20 και 21 ιντσών σε μαύρο ματ και γυαλιστερό χρώμα.

Τα ανανεωμένα Audi A6 και A7 θα είναι διαθέσιμα για παραγγελία στην Ελλάδα από τα μέσα Ιουνίου. Ήδη έχει γίνει γνωστή η τιμή τους στη γερμανική αγορά, που ξεκινά από 53.800 € και 63.500 €, αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γερμανική εταιρεία εξελίσσει ήδη την επόμενη γενιά του A6, το οποίο αναμένεται να λάβει την ονομασία A7 στο πλαίσιο της επικείμενης αναδιάταξης της γκάμας των μοντέλων της, με τους μονούς αριθμούς να αντιστοιχούν σε θερμικά και τους ζυγούς σε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

PREMIUM ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑSTATION WAGONPREMIUM ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ

JOIN US