Νέα Lexus LC: Με εντυπωσιακό εσωτερικό και ειδική έκδοση (photos)


Η ναυαρχίδα της Lexus αναβαθμίστηκε σε χρώματα, εξοπλισμό και μηχανικά μέρη, ενώ απέκτησε και περιορισμένη έκδοση Ultimate Edition.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 7/4/2023

Η Lexus προχώρησε στην ανανέωση της γκάμας της LC, εφοδιάζοντας τη ναυαρχίδα της με μια σειρά αναβαθμίσεων και παρουσιάζοντας την έκδοση Ultimate Edition.

Οι νέες εκδοχές βελτιώνουν την άνεση, την οδική συμπεριφορά και την ατμόσφαιρα του εσωτερικού, ενώ η περιορισμένη έκδοση Ultimate Edition, διαθέσιμη σε Coupe και Convertible αμάξωμα, αποκτά διακριτά χαρακτηριστικά, όπως επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, αποκλειστική πίσω πτέρυγα, χρώμα αμαξώματος και εσωτερικού αλλά και στιλιστικές λεπτομέρειες.

Το «φρεσκάρισμα» αφορά όλες τις παραλλαγές του μοντέλου. Τόσο την LC 500 Coupe και 500 Convertible, που εφοδιάζονται με τον ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα 5,0 L, όσο και την έκδοση LC 500h Coupe, με το υβριδικό αυτοφορτιζόμενο V6 κινητήριο σύνολο των 3,5 L. Η νέα, ειδική έκδοση, LC Ultimate Edition θα μπει στην παραγωγή το Σεπτέμβριο του 2023, ενώ όλα τα υπόλοιπα μοντέλα τον ερχόμενο Μάιο.

Το αμάξωμα είναι, πλέον, διαθέσιμο και σε δύο νέες μπλε και κόκκινες αποχρώσεις. Οι εξωτερικοί καθρέφτες διαθέτουν κάμερα, ενώ έχουν και νέα σχεδίαση για μείωση του αεροδυναμικού θορύβου. Πλήρως ανασχεδιασμένες είναι οι σφυρήλατες ζάντες 20 και 21 ιντσών, με διαφορετικά φινιρίσματα.

Στο εσωτερικό, η LC αποκτά νέο σύστημα πολυμέσων με μεγαλύτερη οθόνη αφής 12,3 ιντσών υψηλής ευκρίνειας, αντικαθιστώντας την υπάρχουσα των 10 ιντσών με το touchpad. Η νέα οθόνη έρχεται πιο κοντά στον οδηγό, κατά 86 mm και έχει μεγαλύτερη λειτουργικότητα. Η συνδεσιμότητα είναι δεδομένη, με Apple CarPlay και Android Auto, ενώ υπάρχει δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου του συστήματος κλιματισμού, αλλά και κλειδώματος/ξεκλειδώματος των θυρών.

Οι καμπίνες τόσο της LC Convertible όσο και της Coupe προσφέρονται τώρα επιπρόσθετα με μπλε και λευκό δίχρωμο χρωματικό συνδυασμό στο τιμόνι, τον επιλογέα και ροζ λεπτομέρειες. Επιπλέον, υπάρχουν νέα υλικά στο ταμπλό, που ταιριάζουν με την ταπετσαρία του.

Το σύστημα ασφαλείας Lexus Safety System plus έχει ενισχυθεί με περισσότερες δυνατότητες πρόληψης ατυχημάτων, ενώ το σύστημα ανίχνευσης, εκτός από οχήματα και πεζούς, μπορεί να «αναγνωρίσει» και ποδήλατα.

Η ανάρτηση είναι αναβαθμισμένη, με αλλαγές στα ελατήρια και στη ρύθμιση των αμορτισέρ, ενώ βελτιώσεις υπάρχουν και στη δομή του συστήματος διεύθυνσης, με αποτέλεσμα την καλύτερη απόκριση του τιμονιού. Επιπλέον, με το σύστημα break-by-wire υπάρχει βελτιωμένη απόδοση στο φρενάρισμα, ενώ βελτιστοποιημένη είναι και η λειτουργία του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 10 σχέσεων.

Στην υβριδική έκδοση 500h η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει κυψέλες μεγαλύτερης χωρητικότητας για πιο άμεση απόκριση και καλύτερη απόδοση της ισχύος για βελτιωμένη αίσθηση επιτάχυνσης.

Όσο για την ειδική έκδοση Ultimate Edition, ο V8 κινητήρας έχει αναβαθμιστεί για καλύτερη απόδοση. Η αποκλειστική λευκή ματ βαφή Hakugin White είναι εμπνευσμένη από την ιαπωνική πορσελάνη και προσομοιάζει με τη δεκακύλινδρη Lexus LFA, κάνοντας αντιθέσεις με τις μαύρες διακοσμήσεις του αμαξώματος.

Ο εμπρός προφυλακτήρας ενσωματώνει διαμορφωμένα μικρά πτερύγια, μια αεροδυναμική επιλογή που συναντάται στην αεροπορία και στους αγώνες αυτοκινήτου. Στόχος η καλύτερη ρύθμιση της ροής του αέρα και η μείωση της ανύψωσης του εμπρός μέρους του αυτοκινήτου. Επιπλέον, στο πίσω μέρος της Coupe ξεχωρίζει η μαύρη πτέρυγα από ανθρακονήματα.

Η Ultimate Edition διαθέτει και μοναδικό χρώμα εσωτερικού, σε μια εντυπωσιακή μπλε απόχρωση, που θεωρείται καλός οιωνός στην Ιαπωνία από την αρχαιότητα. Τέλος, υπάρχουν επενδύσεις alcantara στην κονσόλα και τα πάνελ των θυρών, επιγραφές «Limited Edition» και ένας σειριακός αριθμός που χαρακτηρίζει το κάθε αντίγραφο, τοποθετημένος μπροστά από τον επιλογέα ταχυτήτων.