H Lexus LC «Hokkaido» είναι ένα... ηφαίστειο 470 PS έτοιμο να εκραγεί!


Η Lexus διευρύνει τη γκάμα της LC με μια ειδική έκδοση που έχει δανειστεί το όνομά της απ' το ηφαιστειακό νησί της Ιαπωνίας.

  • 15/3/2022

Στα αποκαλυπτήρια μιας συλλεκτικής έκδοσης της LC προχώρησε η Lexus τραβώντας το κάλυμμα από την Hokkaido, η οποία θα κατασκευαστεί συνολικά σε 80 μονάδες (40 coupe και 40 convertible) που θα κυκλοφορήσουν αποκλειστικά στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Η ονομασία Hokkaido προέρχεται από το βορειότερο νησί της Ιαπωνίας που είναι γνωστό για τα ενεργά του ηφαίστεια, τα μεγάλα αποθέματα ορυκτών (άνθρακα, χρυσό, ασήμι, κ.α.), τα λουτρά αλλά και τις όμορφες ορεινές διαδρομές. Την ίδια στιγμή θεωρείται το «σπίτι» των Lexus LFA και LC αφού στους δρόμους του έχει γίνει το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης τους.

Οι πιο σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τη βασική έκδοση εντοπίζονται στο εσωτερικό όπου η Lexus έχει επιλέξει να δημιουργήσει ένα μαύρο-σκούρο κόκκινο (μπορείτε να το πείτε και μπορντό) σύνολο, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να το συνδέσει οπτικά με το ηφαιστειακό τοπίο του Hokkaido. Μάλιστα, με αυτή τη λογική έχει χωρίσει την καμπίνα σε δύο χρωματικούς τομείς, με τη μεριά του οδηγού να δείχνει περισσότερο κόκκινη και τη μεριά του συνοδηγού να είναι κατά κύριο λόγο μαύρη.

Εξωτερικά η πιο σημαντική διαφοροποίηση έρχεται από τους τροχούς με τη Lexus να έχει επιλέξει νέας σχεδίασης ζάντες με διάμετρο 21 ίντσες που συνδυάζουν μαύρο και ασημί τελείωμα. Και τα 80 μοντέλα θα είναι διαθέσιμα στους χρωματισμούς Flare Red, Sonic Platinum, F White και Graphite ενώ στην περίπτωση των convertibles θα υπάρχει η επιλογή μεταξύ μαύρου και κόκκινου soft top.

Στα διαθέσιμα κινητήρια σύνολα βρίσκουμε δύο διαφορετικές εκδόσεις, όπως ακριβώς και στο βασικό μοντέλο. Η «ήρεμη» αποτελείται από έναν V6 κινητήρα των 3.5 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνολικά 354 PS και 500 Nm ροπής.

Η πιο «άγρια» έκδοση έρχεται με έναν V8 των 5 λίτρων με δύναμη 471 PS και 540 Nm ροπής που μεταφέρονται στην άσφαλτο μέσω των πίσω τροχών. Η εμπορική πορεία της Hokkaido θα ξεκινήσει μέσα στον Απρίλιο όπου θα γίνουν γνωστές και οι τιμές της ειδικής έκδοσης.