Νέες, πολυτελείς εκδόσεις DS 4 και DS 7 Esprit de Voyage (photos)


Η πρώτη συλλογή της DS χαρακτηρίζεται από φωτεινούς εσωτερικούς χώρους, μοναδική σχεδίαση και πλούσιο εξοπλισμό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 9/3/2023

Οι κλάδοι της αυτοκίνησης και της μόδας μπορεί να φαίνονται εντελώς «ξένοι» μεταξύ τους, ωστόσο υπάρχουν φορές που οι δρόμοι τους «διασταυρώνονται».

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα ήταν το Toyota Aygo X UNDERCOVER, ενώ πλέον ήρθε η σειρά της DS να παρουσιάσει την πρώτη της Collection. Πρόκειται για την συλλογή «Esprit de Voyage», η οποία χαρακτηρίζεται από φωτεινούς εσωτερικούς χώρους με αποκλειστικά φινιρίσματα και πινελιές υψηλής ραπτικής αλλά και αποκλειστικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες στο εξωτερικό.

Η «Esprit de Voyage» παρουσιάζεται στην DS 4 και στην DS 7, δημιουργώντας τις αντίστοιχες ειδικές εκδόσεις, οι οποίες διαθέτουν πλούσιο εξοπλισμό και μοναδικές προδιαγραφές, συνδυάζοντας τη φινέτσα με την τεχνολογία.

DS 4 Esprit De Voyage

Έχοντας ως βάση την έκδοση Rivoli, η DS 4 Esprit de Voyage έχει μαύρες επενδύσεις ανάμεσα στους προβολείς, στο καπό και περιμετρικά των παραθύρων, ενώ η μάσκα φέρει επιπρόσθετα χρωμιωμένα φινιρίσματα. Επιπλέον, οι ζάντες 19 ιντσών έχουν σχεδίαση διαμαντιού, σε χρώμα ματ γκρι-ανθρακί.

Από την άλλη πλευρά, εντυπωσιακά είναι τα καπάκια καθρεπτών, όπου η σχεδίαση έχει πραγματοποιηθεί με λέιζερ, υποδηλώνοντας κίνηση και αεροδυναμική, προκειμένου να συμβολίζει τα ταξίδια. Τέλος, το αμάξωμα μπορεί να προσφερθεί σε 6 χρώματα, που συνδυάζονται με μαύρη οροφή.

Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από αποκλειστικό φωτισμό, σε μια ιδιαίτερα φωτεινή απόχρωση. Το πιλοτήριο είναι «ντυμένο» με γκρι δερμάτινα καθίσματα, ενώ νέες είναι και οι επενδύσεις στα πλαϊνά τμήματα (γκρι) και ταμπλό (δέρμα Nappa). Η υπογραφή «Esprit de Voyage» υπάρχει στο άνοιγμα των θυρών, ενώ ξεχωρίζει η αναπαράσταση ενός χάρτη της Ευρώπης, ο οποίος σχεδιάζεται με ακτίνες που επικεντρώνονται στο Παρίσι.

Ο εξοπλισμός εμπλουτίζεται με αρκετά στοιχεία, όπως, μεταξύ άλλων, θερμαινόμενα καθίσματα με μασάζ, θερμαινόμενο τιμόνι και πεντάλ αλουμινίου.

Από πλευράς κινητήριων συνόλων, επιλέχθηκαν η PHEV έκδοση E-TENSE 225, ο βενζινοκινητήρας PureTech 130 και ο κινητήρας diesel BlueHDi. Η τιμή εκκίνησης είναι 44.550 ευρώ στην Γαλλία.

DS 7 Esprit De Voyage

Από την πλευρά της, η DS 7 Esprit De Voyage βασίζεται επίσης στην έκδοση Rivoli, αλλά ξεχωρίζει με το αποκλειστικό δερμάτινο εσωτερικό και τις βελτιωμένες στάνταρ προδιαγραφές.

Στο εξωτερικό, η υπογραφή της ειδικής έκδοσης εμφανίζεται στις πόρτες και τα καπάκια των καθρεπτών, που έχουν ειδικό σχέδιο χαραγμένο με λέιζερ. Όπως και στην αντίστοιχη DS 4, συναντάμε τα μαύρα φινιρίσματα στο εμπρός τμήμα, γύρω από τα παράθυρα, στις μπάρες οροφής και στη μάσκα με τις περισσότερες χρωμιωμένες επιφάνειες. Ιδιαίτερο είναι και το χρώμα των αποκλειστικών ζαντών 19 ιντσών, ενώ και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν 6 επιλογές χρωμάτων για το αμάξωμα.

Στο εσωτερικό, το γκρι δέρμα Nappa του ταμπλό είναι θερμικά ανάγλυφο και υπάρχουν αντίστοιχες λεπτομέρειες με αυτές του μικρότερου μοντέλου σε διάφορα σημεία, όπως και ο ιδιαίτερος χάρτης. Τα χρώματα είναι ανοιχτά και φωτεινά, ενώ τα καθίσματα είναι δερμάτινα. Αντίστοιχες με της DS 4 Esprit de Voyage είναι και οι προσθήκες στον εξοπλισμό (θερμαινόμενα καθίσματα με μασάζ, θερμαινόμενο τιμόνι, πεντάλ αλουμινίου, στηρίγματα για τα πίσω καθίσματα κλπ).

Το DS 7 Esprit de Voyage προσφέρεται με τις δύο plug-in hybrid εκδόσεις E-TENSE 225 και E-TENSE 4x4 300, καθώς και με τον κινητήρα diesel BlueHDi 130. Η αρχική τιμή στη Γαλλία είναι 52.500 ευρώ.