Νέο DS 9: Καινούριες τεχνολογίες, πλούσιος εξοπλισμός και επιπλέον εκδόσεις (photos)


Η γκάμα της πολυτελούς ναυαρχίδας της DS εμπλουτίζεται με νέο σύστημα πολυμέσων, αναβαθμισμένο εσωτερικό και περισσότερα επίπεδα εξοπλισμού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 17/5/2023

Η DS προχώρησε στην αναβάθμιση της ναυαρχίδας της, του πολυτελούς sedan DS 9, εξοπλίζοντάς το με νέες τεχνολογίες, ανανεωμένο εσωτερικό, ενώ παράλληλα εμπλούτισε τη γκάμα της με δύο νέες εκδόσεις.

Συγκεκριμένα, τα νέα μοντέλα του DS 9, που ξεκινούν ήδη να είναι διαθέσιμα σε διάφορες αγορές, διαθέτουν επανασχεδιασμένο πίνακα οργάνων και το νέο σύστημα πολυμέσων DS IRIS SYSTEM. Η οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης 12 ιντσών «φιλοξενεί» ένα ανασχεδιασμένο μενού και προηγμένο σύστημα φωνητικών εντολών, ενώ μπορεί να διαμορφωθεί και να εξατομικευθεί πλήρως.

Το Connected Navigation βοηθά τον οδηγό, επιλέγοντας την καλύτερη διαδρομή. Παρακολουθεί τις συνθήκες κυκλοφορίας και υπολογίζει τις καλύτερες διαδρομές σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, παρέχεται βοήθεια για παρκάρισμα, εμφανίζοντας τις πιθανότητες εύρεσης θέσης στάθμευσης σε μεγάλες πόλεις.

Συν τοις άλλοις, η εφαρμογή MyDS για κινητά επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχο της λειτουργίας του συστήματος κλιματισμού, την παρακολούθηση του επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας αλλά και το κλείδωμα και ξεκλείδωμα των θυρών, παράλληλα με το άναμμα των φωτιστικών σωμάτων.

Η γκάμα του μοντέλου μεγαλώνει με τη νέα έκδοση Opera, η οποία τοποθετείται στην κορυφή του προσφερόμενου βασικού εξοπλισμού, πάνω από τις Performance Line plus και Rivoli plus. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εκτεταμένο Safety Pack, έλεγχο της απόσβεσης της ανάρτησης με χρήση κάμερας, σύστημα παρακολούθησης της κατάστασης του οδηγού και σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Επιπλέον, διατίθεται διζωνικός κλιματισμός, θερμαινόμενα και ψυχόμενα καθίσματα με δέρμα Nappa και λειτουργία μασάζ, ηλιοροφή, θερμαινόμενο παρμπρίζ και πίσω κεντρικό υποβραχιόνιο Premium Leather.

Συλλογή Esprit de Voyage

Μετά τα DS 4 και DS 7, η συλλογή Esprit de Voyage επεκτείνεται και στο DS 9, συνδυάζοντας τους κλάδους της μόδας και της αυτοκίνησης, με μοναδική φινέτσα που χαρακτηρίζεται από ένα αποκλειστικό δερμάτινο εσωτερικό.

Τα ανοικτά και φωτεινά χρώματα ολοκληρώνουν την εικόνα της καμπίνας, με το δέρμα να κυριαρχεί στα καθίσματα, την κεντρική κονσόλα και τα πάνελ των θυρών. Τα υψηλής ποιότητας υλικά συνοδεύουν και άλλα τμήματα του cockpit, όπως το δερμάτινο τιμόνι Basalt Black και το επάνω μέρος ταμπλό από δέρμα Basalt Black Nappa.

Εξωτερικά, η έκδοση E-TENSE 250 ξεχωρίζει με τις νέες ζάντες 19 ιντσών Chambord με ματ επένδυση Anthra Grey, ενώ η παραλλαγή E-TENSE 4x4 360 διατηρεί τις ζάντες 20" Munich, με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S.

Περνώντας στα κινητήρια σύνολα, στην γκάμα της νέας DS 9 υπάρχουν δύο plug-in hybrid επιλογές του 4κύλινδρου κινητήρα PureTech 1,6 L . Η DS 9 E-TENSE 250 έχει έναν ηλεκτροκινητήρα και αποδίδει συνδυαστικά 250 PS, ενώ η τετρακίνητη DS 9 E-TENSE 4x4 360 έχει ισχύ 360 PS, με τη βοήθεια δύο ηλεκτροκινητήρων. Η μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 15,6 kWh προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία σε συνδυασμένο κύκλο WLTP 75 km και 62 km, αντίστοιχα, για τις εκδόσεις.