Νέο Mini Cooper με κινητήρες βενζίνης και έως 204 PS (photos)


Η Mini αποκάλυψε τις βενζινοκίνητες εκδόσεις του Cooper, επεκτείνοντας την γκάμα της πέμπτης γενιάς του μοντέλου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BMW MEDIA
  • 7/2/2024

Πέρυσι η Mini τράβηξε το κάλυμμα από το νέο Cooper, αποκλειστικά όμως στις ηλεκτρικές του εκδοχές E και SE. Τώρα, ήρθε η ώρα να προστεθούν και οι βενζινοκίνητες εκδόσεις στην γκάμα του δημοφιλούς hatchback.

Η βασική έκδοση είναι η Cooper C και φέρει έναν turbo τρικύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1,5 L που αποδίδει 156 PS και 230 Nm ροπής, επιτρέποντας στο μοντέλο να κάνει τα 0-100 km/h σε 7,7 sec. Αντίστοιχα, η ισχυρότερη έκδοση Cooper S διαθέτει έναν turbo τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 Lμε 204 PS και 300 Nm ροπής. Εδώ, τα 0-100 km/h γίνονται σε 6,6 sec.

Το νέο τρίθυρο Mini Cooper είναι εξοπλισμένο με ανάρτηση κι αμορτισέρ που έχουν σχεδιαστεί για στιβαρό κι ακριβή χειρισμό κι ενισχύουν την αίσθηση go-kart. Ο αποθηκευτικός χώρος του πορτπαγκάζ ανέρχεται στα 210 L με τα πίσω καθίσματα στη θέση τους, ενώ εκτοξεύεται στα 800 L όταν εκείνα είναι πεσμένα.

Όσο για την καμπίνα, έχει λάβει την ίδια στρογγυλή οθόνη αφής OLED 9,4 ιντσών με όλα τα υπόλοιπα ηλεκτρικά μοντέλα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία προορίζεται για τον χειρισμό του συστήματος infotainment, ενώ υπάρχουν κι αρκετοί φυσικοί διακόπτες. Ο επιλογέας ταχυτήτων, το πλήκτρο start/stop κι ο διακόπτης της έντασης της φωνής βρίσκονται κάτω από την κυκλική οθόνη.

Η Mini προσφέρει επίσης αρκετά συστήματα οδηγικής υποβοήθησης, όπως για παράδειγμα η λειτουργία Safe Exit, η οποία ελέγχει την περιοχή γύρω από το όχημα, όταν εκείνο είναι σταθμευμένο, και προειδοποιεί τους πεζούς και τους ποδηλάτες, πριν ανοίξει η πόρτα. Διαθέσιμη είναι κι η υποστήριξη με τρισδιάστατη οπτικοποίηση κι επαυξημένη προβολή, με το πακέτο Mini Navigation, ενώ το πακέτο Driving Assistant Plus εξοπλίζει το όχημα με λειτουργίες που βασίζονται στην κάμερα και στα ραντάρ, όπως η διατήρηση της λωρίδας, η αυτόματη προσαρμογή της ταχύτητας κι ο έλεγχος της απόστασης από τα προπορευόμενα οχήματα.

Υπάρχουν τέσσερις νέες εκδόσεις του Mini Cooper, οι Essential, Classic, Favoured και JCW, που προσφέρουν μία αρκετά ευρεία γκάμα επιλογών εξατομίκευσης. Οι διαθέσιμες ζάντες κυμαίνονται από τις 16 έως τις 18 ίντσες, ενώ προσφέρονται διάφορες επιλογές, όσον αφορά τους χρωματισμούς του αμαξώματος και του εσωτερικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To «καυτό» θερμικό MINI Cooper JCW πιο αποκαλυπτικό από ποτέ (photos)

Αποκάλυψη για το νέο MINI Countryman C (photos)

MINI Cooper SE: Αποκάλυψη για την σπορ έκδοση JCW με τους 218 PS (photos)