Νέο Toyota Tundra: Ο Big Brother των pickups!


Η νέα γενιά του Toyota Tundra που θα βασίζεται σε ολοκαίνουργιο πάτωμα, θα χρησιμοποιεί νέο πιο ισχυρό υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ, ενώ μπορεί να διατίθεται και σε υβριδική έκδοση.

  • Πηγή: Κolesa.ru
  • 10/6/2021

Αρκετό διάστημα τώρα γινόταν λόγος σχετικά με τη νέα γενιά του Toyota Tundra, όμως μόλις πρόσφατα η ιαπωνική εταιρεία άρχισε να μας προϊδεάζει για το επερχόμενο μοντέλο, που θεωρείται το αντίπαλο δέος του Ford F-150.

Ευτυχώς λοιπόν κάποιες φωτογραφίες που διαρρέουν στο διαδίκτυο ξεκινούν και ρίχνουν λίγο φως για την εικόνα του αυτοκινήτου. Όπως αναμένεται οι αλλαγές στο νέο μεγάλο pickup, το οποίο διατίθεται στις ΗΠΑ για σχεδόν 15 χρόνια, θα αφορούν το εξωτερικό, αλλά φυσικά και το εσωτερικό.

Σύμφωνα με στέλεχος της Toyota, οι φιλοδοξίες τους για το νέο Tundra είναι πολύ μεγάλες, αφού δηλώνουν ότι κυνηγούν μονάχα την κορυφή στην κατηγορία. Οι πληροφορίες μιλούν για ένα νέο πάτωμα TNGA-F platform, πάνω στο οποίο θα βασιστεί και η επόμενη γενιά του Land Cruiser.

Μηχανικά , θα εξοπλίζεται με πιο ισχυρό κινητήρα συγκριτικά με τον ατμοσφαιρικό V8 των 5,7 λίτρων που αποδίδει 386 ίππους και 544 Nm ροπής. Ακριβείς λεπτομέρειες δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, αλλά οι φήμες αναφέρουν νέο υπερτροφοδοτούμενο V6 μοτέρ 3,5 λίτρων με κοντά στους 415 ίππους και 650 Nm ροπής, το οποίο θα είναι ταυτόχρονα και πιο οικονομικό στην κατανάλωση καυσίμου.

Επίσης, θεωρείται αρκετά πιθανό, το νέο Toyota Tundra να διατίθεται και με ένα δεύτερο μηχανικό σύνολο, το οποίο ενδέχεται να είναι υβριδικό ή plug-in hybrid. Περισσότερες ειδήσεις αναμένονται από τον Σεπτέμβριο και μετά, όταν και θα πλησιάζει η περίοδος να ξεκινήσει η παραγωγή, που είναι προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο.

Στις εκθέσεις των dealers, το νέο Toyota Tundra θα βρίσκεται πριν από το τέλος του 2021.