Νέος CEO στη Citroen με ξεκάθαρο στόχο να αυξήσει τις πωλήσεις


Αλλαγή σκυτάλης στη γαλλική φίρμα, με στόχο πιο προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά και «αντίσταση» στις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 24/2/2023

Η παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων μετασχηματίζεται, με τα EV να ενισχύουν τη θέση τους, όντας όμως σαφώς πιο ακριβά, τον ανταγωνισμό να αυξάνεται και τους Κινέζους να «επιτίθονται» στην Ευρώπη, με όπλο το χαμηλότερο κόστος.

Όλες αυτές τις προκλήσεις καλείται να διαχειριστεί ο νέος CEO της Citroen, Thierry Koskas, ο οποίος από την 1η Μαρτίου αναλαμβάνει δράση, στη θέση του Vincent Cobee.

«Υπό το φως των αυξανόμενων προκλήσεων που σχετίζονται με την προσβασιμότητα της ηλεκτροκίνησης για τους πελάτες και την άφιξη νέων ‘παικτών’ στην αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο Thierry Koskas διορίζεται Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας Citroën και Διευθύνων Σύμβουλος Πωλήσεων & Μάρκετινγκ της Stellantis, από 1 Μαρτίου 2023», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Stellantis.

Ο στόχος του, όπως καθορίζεται από την αυτοκινητοβιομηχανία, είναι να αξιοποιήσει όλες τις προοπτικές της Citroen στην Ευρώπη και παγκοσμίως. Ο 58χρονος Γάλλος έχει μεγάλη εμπειρία στα διοικητικά. Για περισσότερα από 20 χρόνια εργαζόταν στη Renault, όπου, μεταξύ άλλων ήταν επικεφαλής του προγράμματος για τα EV (2009-2012) και managing director στην Renault Αργεντινής (2013-2016).

Το 2019 προσχώρησε στον όμιλο PSA, έχοντας ως αρμοδιότητα την επίβλεψη των πωλήσεων αλλά και του marketing των Peugeot, Citroen, DS και Opel και διατήρησε τη θέση του μετά τη δημιουργία της Stellantis το 2021.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Thierry Koskas για να φέρει εις πέρας αυτές τις στρατηγικού χαρακτήρα - και πολύτιμες - αποστολές για την εταιρεία μας, ώστε η Stellantis να ηγηθεί του τρόπου που κινείται η αγορά, αναπτύσσοντας παράλληλα την εμβληματική μάρκα Citroën.

Η διπλή ευθύνη του Thierry είναι μέρος μιας λογικής πολλαπλής λειτουργικότητας, όπως συμβαίνει ήδη με άλλα EVP εντός της ηγετικής ομάδας Stellantis. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Vincent Cobée που ανέπτυξε τη θέση της Citroën στο χαρτοφυλάκιο της Stellantis και του εύχομαι τα καλύτερα στις μελλοντικές του προσπάθειες», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares.

Τον περασμένο μήνα, ο Tavares εξέφρασε την ανησυχία του για τη θέση της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας απέναντι στους Κινέζους αντιπάλους της.