Ντεμπούτο για το facelift της ανανεωμένης ΒMW Σειράς 3 (photos-video)


Η 3άρα αποτελεί για χρόνια το βασικό εμπορικό «όπλο» της BMW. Προκειμένου αυτή η επιτυχημένη πορεία να συνεχιστεί, οι Βαυαροί αποκάλυψαν τη facelift έκδοση που περιλαμβάνει ένα πακέτο σημαντικών αναβαθμίσεων σε όλους τους τομείς.

  • 18/5/2022

Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε το κάλυμμα να τραβηχτεί τόσο σύντομα. Βλέπετε λίγες μόλις ώρες πριν η ΒΜW με μία ανάρτηση στα social media είχε ενημερώσει για την επικείμενη αποκάλυψης της ανανεωμένης Σειράς 3 αλλά αυτή ήρθε τελικά πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.

Οι Βαυαροί έριξαν άπλετο φως στην φρεσκαρισμένη έκδοση η οποία κουβαλάει μια σειρά από αλλαγές που ευελπιστούν να δώσουν την απαραίτητη ώθηση και να συνεχίσει την επιτυχημένη εμπορική πορεία, η οποία ξεκίνησε πριν από 45 χρόνια για το sedan και πριν 35 για το touring.

Οι αλλαγές, όπως είχαμε δει και στις διαρροές των προηγούμενων ωρών, ξεκινούν από το μπροστά μέρος όπου συναντάμε λεπτά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED τα οποία, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, είναι πιο «δυνατά» και χαρίζουν εξαιρετική ορατότητα ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Την ίδια στιγμή τα φώτα ημέρας απέκτησαν σχηματισμό ανάποδου «L» και έβαλαν και αυτά το λιθαράκι τους για να έρθει η συνολική ανανέωση του μπροστινού μέρους.

Οι σχεδιαστικές γραμμές έχουν γίνει πιο δυναμικές, το μέγεθος της γρίλιας παρέμεινε σε φυσιολογικά επίπεδα ενώ οι αεραγωγοί έχουν μεγάλωσαν και χάρισαν έναν πιο επιθετικό χαρακτήρα αναβαθμίζοντας παράλληλα τη λειτουργία της ψύξης. Στο πίσω μέρος το στοιχείο που ξεχωρίζει είναι τα μεγαλύτερα τελικά των εξατμίσεων των οποίων η διάμετρος κυμαίνεται μεταξύ 90-100 mm ανάλογα με το κινητήριο σύνολο.

Έναν ακόμα πιο δυναμικό τόνο έρχεται να προσθέσει το M Sport πακέτο που αλλάζει το μοτίβο της γρίλιας -εφαρμόζοντας το γνωστό honeycomb- ενώ οι τροποποιήσεις περιλαμβάνουν μια πιο αιχμηρή σχεδίαση των προφυλακτήρων και διαφορετικού τύπου ζάντες με διάμετρο 18 ιντσών. Παράλληλα είναι διαθέσιμο και το πακέτο M Sport Pro το οποίο αναβαθμίζει αισθητά τον επιθετικό χαρακτήρα της Σειράς 3.

Οι διαθέσιμες επιλογές των χρωμάτων του αμαξώματος εμπλουτίστηκαν και πλέον έχουν φτάσει τον αριθμό 150 με τη λίστα να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Skyscraper Grey, το Frozen Pure Grey, το Frozen Tanzanite Blue αλλά και το M Brooklyn Grey ως μέρος του πακέτο M Sport.

Σημαντικές αλλαγές έχουμε και στο εσωτερικό όπου η οθόνη BMW Curved Display περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό και ενσωματώνει την οθόνη των 12.3 ιντσών του Συστήματος Πολυμέσων και μία ακόμα των 14.9 ιντσών για τον πίνακα οργάνων.

Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται ο αυτόματος τριζωνικός κλιματισμός που ενεργοποιείται και με τη φωνή, ο ηλεκτροχρωματικός κεντρικός καθρέπτης, το Park Distance Control με αισθητήρες μπροστά και πίσω, καθώς και το ΒMW Live Cockpit Plus που περιλαμβάνει το σύστημα πλοήγησης της εταιρείας. Νέα σχεδίαση κουβαλά και ο επιλογέας του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου Steptronic (στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις) που είναι τοποθετημένος στην κεντρική κονσόλα δίπλα στον διακόπτη start/stop.

Στο κομμάτι των κινητήρων είναι διαθέσιμη μία σειρά από 4 σύνολα βενζίνης και ισάριθμα πετρελαίου, τεσσάρων ή έξι κυλίνδρων, με την δύναμη να ξεκινά από τους 150 PS και να φτάνει μέχρι και τους 374 PS (η κορυφή αντιστοιχεί στην Μ340i των τριών λίτρων).

Παρούσα είναι και η ηλεκτροκίνηση, με τη sedan έκδοση να είναι διαθέσιμη σε τρεις εκδόσεις plug-in hybrid και τη station wagon σε τέσσερις, ενώ υπάρχουν και οι mild-hybrid επιλογές όπου σε αυτόν τον τομέα δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με αυτά που γνωρίζαμε από την προηγούμενη έκδοση.

Και οι δύο τύποι αμαξώματος θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Μονάχου ενώ το sedan θα βγαίνει επίσης και από τη γραμμή παραγωγής του San Luis Potosí στο Μεξικό. Την ίδια στιγμή θα είναι διαθέσιμη και μια ξεχωριστή sedan έκδοση για την κινεζική αγορά η οποία θα παράγεται στην πόλη Tiexi της ασιατικής χώρας.

Η BMW ανακοίνωσε πως η τιμή του sedan στη Γερμανία ξεκινά από τις 43.900€ ενώ η αντίστοιχη για το station wagon ορίζεται στις 45.000€.