«Ο Hamilton είναι πιο δημοφιλής στην Ισπανία από τον Alonso»


Η βιογραφία του Lewis Hamilton που υπογράφει ο δημοσιογράφος Frank Worral, βάζει "φωτιά" με τις αποκαλύψεις για τη σχέση των δύο πιλότων την εποχή που συνυπήρχαν στην McLaren.

  • 16/2/2022

Πολλή κουβέντα έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες μετά την κυκλοφορία της βιογραφίας του Lewis Hamilton την οποία υπογράφει ο Βρετανός δημοσιογράφος των Sunday Times και Sun, Frank Worral.

Μέσα από τις σελίδες του, το βιβλίο που φέρει τον τίτλο "Lewis Hamilton: The definitive biography of the most successful Formula 1 driver of all time", αναμενόμενα πλέκεται το εγκώμιο του πιλότου της Mercedes, ωστόσο την ίδια στιγμή ο συγγραφέας έχει επιλέξει να βάλει στο «επίκεντρο» τον Fernando Alonso παρουσιάζοντας αποκαλυπτικές στιγμές από την συνύπαρξη των δύο οδηγών στην McLaren το 2007.

Προφανώς μέσα από αυτή την αφήγηση ο Ισπανός εμφανίζεται ως ο «κακός» της υπόθεσης και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τα αρνητικά σχόλια που έχει αποσπάσει η συγκεκριμένη προσπάθεια.

Σε κάποιο σημείο της βιογραφίας ο Worral γράφει: «Ο 9χρονος γιος μου μού είπε: “O Alonso είναι σαν τον Pierre Nodoyuna από το Los Autos Locos, σωστά μπαμπά;” Ναι, έχει ακριβώς την ίδια επιθυμία με τον χαρακτήρα από το animation για να νικάει με κάθε κόστος. Σε αντίθεση με τον τελευταίο, ο οποίος μπορούσε να κρύψει καλά αυτή την επιθυμία του μέχρι ένα σημείο, ο Alonso έδειξε ότι δεν μπορεί να το κάνει. Δεν μπορούσε να δει ότι είχε μία πιο ευνοϊκή μεταχείριση».  

Πιο κάτω ο Worrall αναφέρεται σε μία πηγή από την ομάδα της McLaren που του είχε αποκαλύψει εκείνη την περίοδο ότι «έχει προκληθεί μεγάλη αναταραχή στα Μέσα Ενημέρωσης με τη δήλωση του Alonso πως σαν ομάδα προτιμούμε τον Hamilton επειδή είναι Βρετανός. Αυτό είναι αστείο. Είμαστε όλη μία ομάδα και ανήκουμε στην McLaren. Ο Ron (Dennis) δεν θα επέτρεπε να συμβεί κάτι τέτοιο. Όπως και να έχει ο Hamilton ήταν αυτός που επιλέχθηκε για να οδηγήσει το πιο αργό μονοθέσιο ως rookie. O Lewis είναι μοναδικός, μπορεί και προσαρμόζεται πολύ καλύτερα από πιο έμπειρους οδηγούς και σε αντίθεση με τους υπόλοιπους τον έχει αγγίξει ένα μαγικό ραβδί. Ο Alonso ήταν πάντα εξοργισμένος. Προκάλεσε αμέτρητες φορές άσχημες καταστάσεις προκειμένου να έρθει πιο κοντά στον τίτλo».

Σε άλλο σημείο ο συγγραφέας αναφέρει: «O Hamilton είναι πιο δημοφιλής στην Ισπανία από τον Alonso όσο και αν αυτό ενοχλεί τον Ισπανό. Το 2007 ο Alonso εξαπάτησε τον εαυτό του. Προσπάθησε να αποσταθεροποιήσει τον Hamilton και να υπομονεύσει την αυτοπεποίθησή του. Ο Lewis δεν δέχθηκε κάποια ειδική μεταχείριση. Το κοινό δυσκολεύτηκε να τον θαυμάσει. Είχε χάσει την ψυχολογική μάχη. Ήταν το λιγότερο ανώριμος, για να μην πω αγενής, για κάποιον που έχει κατακτήσει δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα».

Φυσικά ο Worrall δεν παραλείπει να αναφερθεί και στη συνολική επίδραση του Hamilton στο άθλημα. «Έκανε ένα sport που ήταν στάσιμο, να είναι της μόδας. Κατάφερε να μετατρέψει ένα σχεδόν περιθωριακό άθλημα σε μαζικό θέαμα. Έγινε ένας αναπάντεχος σωτήρας της Formula 1 και του Βρετανικού Grand Prix. Ο Lewis είναι η επιτομή του όρου “cool” και την ίδια στιγμή είναι αυτός στον οποίο χρωστούν πολλά όσοι εργάζονται στη βιομηχανία της Formula 1».