Ο λεβιές ταχυτήτων της De Tomaso P72 είναι ένα έργο τέχνης (photos)


Ο Ιταλός κατασκευαστής δίνει σημασία στη λεπτομέρεια κι ο λεβιές ταχυτήτων της P72 το αποδεικνύει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: DE TOMASO INSTAGRAM
  • 29/1/2024

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, η De Tomaso ανακοίνωσε ότι ήρθε επιτέλους η ώρα η P72 να περάσει στην παραγωγή. Μόλις 72 μονάδες θα κατασκευαστούν, με καθεμία από αυτές να κοστίζει 750.000 ευρώ και την εταιρεία να προσφέρει στους εκλεκτούς της πελάτες μία σειρά από πολυτελείς προσθήκες και λειτουργίες, ιδιαίτερα φινιρίσματα κι ένα όχημα που μοιάζει, από κάθε άποψη, με έργο τέχνης.

Πριν μερικές ημέρες, η αυτοκινητοβιομηχανία δημοσίευσε μερικές φωτογραφίες από την καμπίνα του μοντέλου, και πιο συγκεκριμένα από τον λεβιέ ταχυτήτων, ο οποίος θυμίζει εκείνον της Pagani Huayra, ή αυγό φαμπερζέ. «Ο σχεδιασμός του λεβιέ της P72 είναι απόδειξη της λεπτομερούς δεξιοτεχνίας της ομάδας μας,» αναφέρει η De Tomaso

Το σχέδιο διαφέρει αρκετά από εκείνο του αρχικού πρωτοτύπου που είχαν παρουσιάσει οι Ιταλοί το 2019, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στον λεβιέ καθεαυτό, καθιστώντας τον, τον πρωταγωνιστή της κεντρικής κονσόλας, παρά ένα αναπόφευκτο κομμάτι αυτής. Μέρος του μηχανισμού έχει μείνει εκτεθειμένος, δίνοντας μια πιο εντυπωσιακή ματιά στη λειτουργία του.

Η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένος, όμως το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται είτε για τιτάνιο, είτε για αλουμίνιο, που έχει ένα μπρούντζινο, σχεδόν ματ φινίρισμα και συνοδεύεται από δερμάτινες λεπτομέρειες.

Η De Tomaso περιγράφει τον λεβιέ του κιβωτίου ταχυτήτων ως ένα «θαύμα της μηχανικής, μία χειροπιαστή συμφωνία κι έναν τρόπο να εξασφαλίσουμε ότι η σχέση σας με τον δρόμο είναι μία σχέση ψυχής, ένας αισθησιακός χορός ισχύος και μαεστρίας.»

Κάτω από το κάλυμμα βρίσκει κανείς τον ίδιο Coyote V8 κινητήρα που φέρει κι η Mustang Dark Horse, ο οποίος παράγει περίπου 700 ίππους και 824 Nm ροπής, με την ισχύ να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου με 6 σχέσεις. Πίσω από το πρότζεκτ κρύβεται η HWA, η εταιρεία που είναι υπεύθυνη και για τον κινητήρα της Pagani Huayra R.

Θαυμάστε μία παλαιότερη έκδοση του πρωτοτύπου εν δράσει:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μια ξεχασμένη De Tomaso Pantera έρχεται στο φως μετά από 42 χρόνια (video)

Η εντυπωσιακή De Tomaso Pantera από το Fast & Furious βγαίνει στο σφυρί (video)

Πλησιάζει η ώρα για να μπει στην παραγωγή η De Tomaso P72