O πρώτος δημόσιος ταχυφορτιστής V3 της Tesla στο Βερολίνο


Η Tesla ξεκίνησε επί γερμανικού εδάφους τη δημιουργία δικτύου ταχυφορτιστών της σε δημόσιο χώρο. Η αρχή έγινε από την πρωτεύουσα της χώρας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 12/9/2020

Η Tesla, εγκατέστησε τον πρώτο της ταχυφορτιστή V3 σε δημόσιο χώρο στο Βερολίνο με στόχο να προσελκύσει το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών ενός μοντέλου της, αλλά και να δώσει τη δυνατότητα φόρτισης των οχημάτων σε όσους είναι ήδη πελάτες της. Ο κ. Jeroen van Tilburg, επικεφαλής ανάπτυξης του δικτύου φόρτισης στην Ευρώπη, δήλωσε σχετικά: «Πλέον, επεκτείνουμε το δίκτυο ταχυφορτιστών μας στο κέντρο των πόλεων, στο πλαίσιο της δέσμευσής μας να γίνει πιο εύκολη και άνετη για όλους η χρήση ενός οχήματος της Tesla. Αυτό αφορά και όσους δεν έχουν πρόσβαση (σε ταχυφορτιστή) στο σπίτι ή το χώρο εργασίας τους». Ο κ. van Tilburg ανακοίνωσε ότι η εταιρεία πρόκειται να δημιουργήσει ακόμη μία τέτοια εγκατάσταση και σε άλλη πόλη της Γερμανίας, ως το τέλος του 2020.

Ο ταχυφορτιστής τύπου V3 της εταιρείας δίνει τη δυνατότητα ικανού ποσοστού επαναφόρτισης των μπαταριών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, στο Model 3 μπορεί εντός πέντε λεπτών της ώρας να παρέχει ενέργεια ικανή να καλύψει το όχημα μια απόσταση 120 km. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η Tesla θα αναβαθμίσει το λογισμικό στα παλιότερα μοντέλα της για να μπορούν και αυτά να φορτίζουν μέσω του συγκεκριμένου τύπου ταχυφορτιστή.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία θα εισάγει σε χώρες της Ασίας και της Ευρώπης Model 3 τα οποία θα κατασκευάζονται στην Κίνα. Για εφέτος, έχει προγραμματίσει να παράξει 150.000 μονάδες του συγκεκριμένου μοντέλου στο εργοστάσιό της το οποίο βρίσκεται στη Σαγκάη.