Οι φιναλίστ για το "Car of The Year 2021"


Τα μέλη του θεσμού «Car of The Year» επέλεξαν τα επτά επικρατέστερα νέο μοντέλα, μεταξύ των οποίων θα επιλεγεί το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021» τον προσεχή Μάρτιο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 10/1/2021
Η επιτροπή του «Car of The Year» ψήφισε για την τελική επτάδα των οχημάτων που θα διεκδικήσουν τον επίζηλο τίτλο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2021». Με δεδομένο την εθνικότητα των αυτοκινητοβιομηχανιών, εφέτος αντιπροσωπεύονται στον θεσμό επτά χώρες: Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Ισπανία, Ιταλία και Τσεχία. Με δεδομένο την επιχειρηματική πραγματικότητα, αυτές είναι τέσσερις, καθώς ο Όμιλος VAG έχει τρεις υποψηφιότητες και ο Όμιλος Stellantis (PSA, FCA) δύο υποψηφιότητες στην τελική λίστα. Mε αλφαβητική σειρά, τα επτά νέα μοντέλα που επελέγησαν είναι τα:
 
 
Η επιλογή του νικητή μεταξύ αυτών θα ανακοινωθεί την πρώτη Μαρτίου, έπειτα από την ψηφοφορία των δημοσιογράφων-μελών του θεσμού η οποία θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου. Θυμίζουμε ότι για να ενταχθεί ένα αυτοκίνητο στη λίστα υποψηφιοτήτων πρέπει να είναι καινούργιο, να διατίθεται στην αγορά στον παρόν έτος ή στο προηγούμενο και να πωλείται σε τουλάχιστον πέντε χώρες της Ευρώπης. Για το 2021, οι διεκδικητές ήταν 38, εκ των οποίων απέμειναν οι 29 από την αρχική επιλογή. Από αυτούς, προκρίθηκε η τελική επτάδα.