Οι μπασκετμπολίστες του Ολυμπιακού παρέλαβαν τα νέα τους αυτοκίνητα από την FMS – Δείτε ποιο μοντέλο διάλεξαν (photos-video)


Στην εκδήλωση που έγινε στις κεντρικές εγκαταστάσεις της FMS, βρέθηκαν όλοι οι ερυθρόλευκοι με τον Σάσα Βεζένκοφ να τραβάει τα βλέμματα και τον Μουσταφά Φαλ να ξεχωρίζει... λόγω ύψους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ, ΦΩΤΟ: OLYMPIACOS BC
  • 29/11/2022

Για ακόμα μία χρονιά μπασκετικός Ολυμπιακός και FMS συνεχίζουν χέρι-χέρι συμπληρώνοντας 10 χρόνια στενής συνεργασίας. Με αυτή την αφορμή το απόγευμα της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου σύσσωμο το ερυθρόλευκο τμήμα βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της FMS στο Ρέντη και παρέλαβαν τα νέας τους αυτοκίνητα που για φέτος είναι το υβριδικό Kia Niro σε λευκό χρώμα.

O Τόμας Γουόκαπ ετοιμάζεται να μπει στο νέο Kia Niro.
O Τόμας Γουόκαπ ετοιμάζεται να μπει στο νέο Kia Niro.

Οι αθλητές του Ολυμπιακού μαζί με τον προπονητή Γιώργο Μπαρτζώκα έφτασαν νωρίς στον χώρο που είχε προγραμματιστεί η εκδήλωση και πολλοί από αυτούς εντοπίζοντας μια TV που έδειχνε τον αγώνα Νότια Κορέα- Γκάνα, άρπαξαν την ευκαιρία και παρακολούθησαν για λίγα λεπτά τον αγώνα του Μουντιάλ.

Όσο περνούσε η ώρα στον χώρο έφταναν αρκετοί μικροί φίλοι των ερυθρολεύκων οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την περίσταση και φωτογραφήθηκαν δίπλα στους αγαπημένους τους παίκτες.Η προσοχή φυσικά έπεσε πάνω στον Σάσα Βεζένκοφ ο οποίος διανύει μια εξαιρετική χρονιά και το όνομά του ήδη ακούγεται για το βραβείο του MVP στην Ευρωλίγκα.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός κ. Νίκος Λεπενιώτης ο οποίος ευχήθηκε η συνεργασία με την FMS να κρατήσει και άλλες δεκαετίες, αφού όπως έχει αποδειχθεί μέσα από αυτή τη σχέση «μεγαλώνουν» και οι δύο πλευρές.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του κόουτς Γιώργου Μπαρτζώκα ο οποίος τόνισε ότι θυμάται ευχάριστα την υποστήριξη που παρείχε στον ίδιο και στους παίκτες του η FMS από την πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό. Αμέσως μετα τον λόγο πήρε ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου ο οποίος στάθηκε στη συμπλήρωση των 10 ετών δηλώνοντας:

«Από τη στιγμή που έχουμε συμπληρώσει τόσα χρόνια με την FMS σημαίνει ότι κάτι δουλεύει σωστά. Όλοι οι παίκτες απολαμβάνουμε την εξυπηρέτηση που μας παρέχουν οι άνθρωποι της εταιρείας», ήταν τα πρώτα λόγια του διεθνή μπασκετομπολίστα.  Όταν κλήθηκε να αποκαλύψει ποιος είναι ο πιο «γκαζάκιας» στην ομάδα τόνισε: «Τις υψηλές ταχύτητες τις κρατάμε μόνο μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Στο δρόμο πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί αφού προέχει η οδική ασφάλεια».

Τέλος, τον λόγο πήρε ο Σάσα Βεζένκοφ ο οποίος ευελπιστεί η ομάδα του και η FMS να χαρούν σύντομα νέες επιτυχίες. «Όπως η FMS έτσι και εμείς σαν ομάδα δουλεύουμε στο υψηλότερο επίπεδο», δήλωσε ο πάουερ φόργουορντ ενώ όταν ρωτήθηκε για τον τίτλο του MVP της Ευρωλίγκας που δείχνει να πλησιάζει στην αγκαλιά του αρκέστηκε να πει ότι για τον ίδιο το πιο σημαντικό είναι να πάει καλά η ομάδα.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού παρακολουθούν τον αγώνα Νότια Κορέα- Γκάνα για το Μουντιάλ του Κατάρ.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού παρακολουθούν τον αγώνα Νότια Κορέα- Γκάνα για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Ολυμπιακού ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της FMS, πέρασαν από το συνεργείο και το φανοποιείο, μίλησαν με τους εργαζόμενους και στο τέλος, αφού έβγαλαν μερικές ακόμα αναμνηστικές φωτογραφίες, επιβιβάστηκαν μέσα στα λευκά Kia Niro HEV και αποχώρησαν.

Θυμίζουμε ότι η τελευταία γενιά του κορεατικού best seller εφοδιάζεται με έναν τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.6 GDI. Παράλληλα υπάρχει ένας σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας μόνιμου μαγνήτη 43,5 ίππων με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 141 PS και η ροπή τα 265 Nm από τις 1.000 μέχρι τις 2.400 rpm.

Ο πρόεδρος της FMS κ. Βαγγέλης Αλεξανδρής με τον Γενικό Διευθυντή της ΚΑΕ Ολυμπιακός κ. Νίκο Λεπενιώτη.
Ο πρόεδρος της FMS κ. Βαγγέλης Αλεξανδρής με τον Γενικό Διευθυντή της ΚΑΕ Ολυμπιακός κ. Νίκο Λεπενιώτη.

Η κίνηση πηγαίνει στους εμπρός τροχούς μέσω κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων, 2ης γενιάς (με βελτιστοποιημένες σχέσεις και αφαίρεση της όπισθεν που εξοικονομεί 2,3 kg βάρους) και μειώνει την κατανάλωση κατά 0,62%. Αξιοσημείωτο είναι, ότι η οπισθοπορεία –ελλείψει κλασικής όπισθεν- γίνεται μέσω του ηλεκτροκινητήρα!

Διαβάστε περισσότερο για το νέο Kia Niro στην αναλυτική δοκιμή που κάναμε πριν από μερικές εβδομάδες.