Οι παγκόσμιες πρεμιέρες της Peugeot στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι


Η γαλλική φίρμα θα είναι παρούσα στο εκθεσιακό κέντρο του Παρισιού Porte de Versailles από τις 17 έως τις 23 Οκτωβρίου 2022.

  • 16/10/2022

Μετά από μια μακρά αναμονή τεσσάρων ετών, το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού επιστρέφει επιτέλους στο Porte de Versailles τον Οκτώβριο του 2022 και η PEUGEOT δεν θα χάσει αυτή τη συνάντηση με το γαλλικό και ευρωπαϊκό κοινό.

Στην έκθεση η μάρκα με σήμα το λιοντάρι θα επιδείξει την ικανότητά της να ηλεκτροδοτεί γρήγορα τη μεγάλη γκάμα προϊόντων κινητικότητας που διαθέτει. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής θα είναι το καινοτόμο PEUGEOT 408, το οποίο θα παρουσιαστεί με θεαματική σκηνοθεσία.

Μια εντυπωσιακή παγκόσμια πρεμιέρα του νέου PEUGEOT 408 fastback

Εκτός από τις 4 εκδόσεις του νέου PEUGEOT 408, τα οποία οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν να δουν, θα υπάρχει και ένα αυτοκίνητο που θα είναι εγκατεστημένο στην «Σφαίρα», μια εξαιρετική κατασκευή ύψους άνω των 6 μέτρων, διαφανής και περιστρεφόμενη, η οποία επιτρέπει στους επισκέπτες να δουν τις πολλές πτυχές του σχεδιασμού του από όλες τις γωνίες. Η «Σφαίρα» εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο σε ένα μουσείο τέχνης που βρίσκεται στην περιοχή Lens της Γαλλίας, για την δημιουργία βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 4 Αυγούστου.

Το νέο PEUGEOT 408 θα προσφέρει στους επισκέπτες της Έκθεσης Αυτοκινήτου μια νέα απόδειξη της εφευρετικότητας των ομάδων της PEUGEOT, οι οποίες προσφέρουν μια πρωτοφανή fastback σιλουέτα στην κορυφή της κατηγορίας C.

Απροσδόκητο επειδή είναι διαφορετικό, αυτό το εξαιρετικό μοντέλο της PEUGEOT προσφέρει, εκτός από το αιλουροειδές του ύφος και τη μοναδική του εμφάνιση, εξαιρετική μηχανική που επικεντρώνεται στην αποδοτικότητα και την έξυπνη ηλεκτροκίνηση, με δύο επαναφορτιζόμενους υβριδικούς κινητήρες 180 και 225 ίππων, καθώς και τις συγκινήσεις που προσφέρουν οι τεχνολογίες αιχμής που είναι αφιερωμένες στην οδηγική απόλαυση.

PEUGEOT E-208 and έναρξη ηλεκτροκίνησης το 2023

Όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση, η PEUGEOT είναι μπροστά από τους νομοθέτες. Το 2030, το 100% των μοντέλων της μάρκας που πωλούνται στην Ευρώπη θα είναι 100% ηλεκτρικά, δηλαδή 5 χρόνια πριν από τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις. Και από το 2023, όλα τα αυτοκίνητα της PEUGEOT θα είναι ηλεκτροκίνητα, δηλαδή θα κινούνται με κινητήριες μονάδες που είτε είναι 100% ηλεκτρικές με μπαταρία είτε τροφοδοτούνται από κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, είτε εφοδιάζονται με υβριδικά ή επαναφορτιζόμενα υβριδικά σύνολα.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η PEUGEOT θα επιταχύνει το λανσάρισμα ηλεκτρικών και ηλεκτροκίνητων μοντέλων το 2023: τα 3008 και 5008 θα είναι τα πρώτα οχήματα του ομίλου Stellantis που θα λάβουν ένα ολοκαίνουργιο υβριδικό σύστημα κίνησης 136 ίππων, ικανό να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου κατά 15%. Και, εκτός από το λανσάρισμα του PEUGEOT E-308 σε εκδόσεις hatchback και SW, η μάρκα θα προσφέρει μια νέα έκδοση του μοντέλου E-208 – το ηλεκτροκίνητο μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στη Γαλλία από την αρχή του έτους.

Με βάση την τεχνολογία του E-308, έναν νέο ηλεκτροκινητήρα 115 kW/156 ( 15% ισχύς) και μια μπαταρία νέας γενιάς, σε συνδυασμό με μια σειρά μέτρων που, από το 2021, έχουν βελτιώσει σημαντικά την ενεργειακή του απόδοση, η αυτονομία του νέου PEUGEOT E-208 μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 400 χιλιόμετρα. Η ηλεκτρική αποδοτικότητα είναι εξαιρετική, με τιμή μόλις 12,0 kWh/100 km (ωφέλιμη ενέργεια/εμβέλεια), που αποτελεί σημείο αναφοράς μεταξύ των ηλεκτρικών οχημάτων της κατηγορίας B. Αυτό το νέο Ε-208 θα είναι στο σταντ της PEUGEOT.

PEUGEOT 9X8: ένα εργαστήριο για την ηλεκτροδότηση των μελλοντικών μοντέλων

Ένα από τα πιο ελκυστικά εκθέματα του περιπτέρου της PEUGEOT θα είναι επίσης το PEUGEOT 9X8 HYBRIDHYPERCAR, το αυτοκίνητο που συμμετέχει στην κατηγορία Le Mans Hypercar του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC) από τον Ιούλιο.

Το 2023, η PEUGEOT και το 9X8 θα βρίσκονται στο εξαιρετικό γεγονός της 100ης έκδοσης των 24 ωρών του Le Mans. Με την πρωτοφανή ρευστότητά του, την αιλουροειδή εμφάνισή του και τον υβριδικό κινητήρα του (V6 twin-turbo με 707 ίππους στο πίσω μέρος και ηλεκτροκινητήρα με 272 ίππους στο εμπρός μέρος), το PEUGEOT 9X8 αποτελεί σημείο αναφοράς στην εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης των μοντέλων μαζικής παραγωγής της PEUGEOT.

H εξέλιξη αυτή βρήκε εφαρμογή στο PEUGEOT 508 PSE, το οποίο είναι επίσης παρόν στο περίπτερο στην έκδοση SW. Δημιουργήθηκε από την ίδια ομάδα που δημιούργησε το PEUGEOT 9X8, τροφοδοτείται από έναν υβριδικό κινητήρα που συνδυάζει αποδοτικότητα και υψηλές επιδόσεις (360 ίπποι) και είναι εξοπλισμένο με ηλεκτροκίνητη τετρακίνηση για εξαιρετική οδηγική απόλαυση.

PEUGEOT E-EXPERT HYDROGEN  

Η κυψέλη καυσίμου υδρογόνου, μια ενδιαφέρουσα τεχνολογία ηλεκτροκίνησης χωρίς εκπομπές ρύπων που ταιριάζει απόλυτα στα βαρέα επαγγελματικά οχήματα, προσφέρεται ήδη στο μεσαίου μεγέθους επαγγελματικό όχημα της PEUGEOT, το E-EXPERT HYDROGEN. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι είναι δυνατόν να ανεφοδιαστεί πλήρως με υδρογόνο σε τρία λεπτά, δίνοντάς μια πλήρως ηλεκτρική αυτονομία αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων, ανεξάρτητα από τον χρόνο που δαπανάται για την επαναφόρτιση της μπαταρίας.

Οι ειδικοί σε θέματα κυψελών καυσίμου θα είναι διαθέσιμοι σε ειδικό περίπτερο στο Hall 3, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα δοκιμαστικής οδήγησης ενός PEUGEOT E-EXPERT HYDROGEN για 30 λεπτά γύρω από την Πύλη των Βερσαλλιών με τη συνοδεία προσωπικού της Peugeot.

Με αυτονομία 400 km, ισχύ 100 kW και ροπή 260 Nm, το PEUGEOT E-EXPERT HYDROGEN μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο έως 1.000 kg σε όγκο φορτίου 6,1 m3.

Εικονική επίσκεψη για όλους: μια ψηφιακή και καθηλωτική εμπειρία στο περίπτερο της PEUGEOT

H PEUGEOT θα προσφέρει σε όλους μια ψηφιακή εμπειρία του περιπτέρου της, με το πρόσθετο πλεονέκτημα του αποκλειστικού και καινοτόμου περιεχομένου.

Μόλις φτάσουν στην πλατφόρμα LeSalon.Peugeot.fr, οι χρήστες θα βρεθούν σε μια αίθουσα υποδοχής διακοσμημένη στα χρώματα του περιπτέρου της PEUGEOT στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Στη συνέχεια θα μπορούν να επιλέξουν να περιηγηθούν ελεύθερα μεταξύ διαφορετικών κόσμων (New, Sport, Electric, Range) ή να ξεναγηθούν στην επίσκεψή τους με έναν εντελώς νέο τρόπο μέσω ενός αποκλειστικού ηχητικού οδηγού που αλλάζει ανάλογα με τις επιλογές τους. Ένας διαφορετικός τρόπος για να επισκεφθείτε το Σαλόνι Αυτοκινήτου και να (ξανα)ανακαλύψετε την PEUGEOT χωρίς να σηκωθείτε από την πολυθρόνα σας.