Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες από το νέο Renault Megane E-TECH! (Video)


Η γαλλική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα μερικές πρώτες φωτογραφίες από το τελικό μοντέλο παραγωγής του Megane E-TECH καλυμμένο με βαρύ καμουφλάζ που θα περάσει στο τελευταίο στάδιο των δοκιμών. 

  • 8/6/2021

Από τα πλέον επίσημα χείλη της Renaultέχουμε επιβεβαιώσει την έλευση στην παραγωγή του Megane E-TECH, του νέου μοντέλου που θα διατηρεί μεν την ονομασία Megane, αλλά όντας πλήρως «ηλεκτρισμένο» θα αποτελέσει μέρος της υπό-μάρκας της Renault, E-TECH.

Σήμερα η γαλλική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα μερικές πρώτες φωτογραφίες από το τελικό μοντέλο παραγωγής που εδώ το βλέπουμε κάτω από βαρύ καμουφλάζ με τις ασπρόμαυρες λωρίδες που αναπαριστούν το λογότυπο της εταιρείας και κίτρινες πινελιές. Είναι όμως εύκολα αντιληπτή η στροφή του προς ένα πιο crossover στιλ. Αν και οι Γάλλοι δεν ανακοινώνουν ακόμα το μέγεθος του αυτοκινήτου, υπενθυμίζουμε ότι το πρωτότυπο eVision είχε μήκος 4.210 χιλιοστά, πλάτος 1.800 και ύψος 1.505. Αυτές οι διαστάσεις το φέρνουν πιο κοντά στο Captur, δίνοντας την αίσθηση ενός μικρομεσαίου SUV με χαμηλότερη οροφή.

Όπως αναφέρει η Renault, το ηλεκτρικό Megane (που θα ονομάζεται και MéganE) σε αυτή τη μορφή προ-παραγωγής με το βαρύ καμουφλάζ θα περάσει στο τελευταίο στάδιο των δοκιμών του με ένα στόλο 30 αυτοκινήτων να δοκιμάζεται εντατικά από τους μηχανικούς της Renault. Το νέο ηλεκτρικό MeganΕ θα κατασκευάζεται από το 2022 στο εργοστάσιο του Douai, στην Γαλλία.

Η εμφάνιση του υιοθετεί το σύγχρονο στιλ της μάρκας με τα λεπτά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, το νέο ρετρό σήμα και την όλο και πιο συνηθισμένη στα νέα μοντέλα μακριά μπάρα φωτός στο πίσω μέρος να διατρέχει όλο το πλάτος του. Σχεδιαστικά νέες είναι οι χειρολαβές στα πλάγια, όπου οι δύο των εμπρός θυρών είναι κρυμμένες και ανοίγουν αυτόματα, ενώ οι πίσω είναι κρυμμένες στην πίσω κολώνα όπως και στο Clio.  

Η τεχνολογική βάση του ηλεκτρικού Megane E-TECH θα είναι η πλατφόρμα CMF-EV της γαλλικής εταιρείας. Την κίνηση αναλαμβάνει ένας ηλεκτρικός κινητήρας απόδοσης 160 kW ή 218 ίππων, και η ενέργεια θα αποθηκεύεται σε μια μπαταρία 60 kWh, με την αυτονομία του μοντέλου να φτάνει τα 450 χιλιόμετρα (κατά τον κύκλο WLTP).

Το λανσάρισμα του ηλεκτρικού Megane εντάσσεται στο πλαίσιο του project “Renaulution” που ανακοίνωσε ο CEO της Renault, Luca De Meo, το οποίο περιλαμβάνει συνολικά επτά νέα ηλεκτρικά οχήματα έως το 2025.