Οι ζάντες της BMW M1 πωλούνται στην τιμή ενός καινούργιου Dacia Duster


H αγγελία έχει αναρτηθεί στο ebay και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υπολογίσουν στην τιμή του σετ και τα μεταφορικά έξοδα που αγγίζουν τα 1.000€

  • 18/9/2022

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η BMW M1 είναι ένα από τα πιο εμβληματικά οχήματα στην ιστορία των Βαυαρών. Πλέον, το κεντρομήχανο μοντέλο έχει συλλεκτική αξία και πωλείται σαν... ζεστό ψωμί κάθε φορά που ένα οίκος βγάζει μία από τις 460 μονάδες που κατασκευάστηκαν συνολικά στο σφυρί.

Η παραγωγή ξεκίνησε το 1978 και βασίστηκε πάνω στο πρωτότυπο που είχε παρουσιαστεί τρία χρόνια νωρίτερα. Δυστυχώς, όμως, η BMW M1 είχε μία δύσκολη… γέννα αφού έπρεπε να μεταφερθεί πίσω στο γερμανικό εργοστάσιο μετά την αρχική ανάθεση του έργου στη Lamborghini.

Ήταν το λάθος αυτοκίνητο τη λάθος στιγμή λόγω της κρίσης πετρελαίου, αλλά αυτό δεν αφαιρεί τίποτα από τη λαμπρότητα του supercar της BMW και του πρώτου με το σήμα Μ. Ο κινητήρας του είναι ένας 6κύλινδρος των 3,5 lt που αποδίδει 277 PS και μπορεί να επιταχύνει το 0-100 km/h σε λιγότερο από 6 sec.

Κάνοντας κανείς μια βόλτα στο ebay αυτές τις ημέρες, αναζητώντας αξεσουάρ της BMW, θα πέσει πάνω σε μία αγγελία όπου πωλείται το σετ με τις εργοστασιακές ζάντες της M1.

Αυτό που θα του τραβήξει το μάτι δεν είναι ο ξεχωριστός σχεδιασμός αλλά το ποσό που αξιώνει ο κάτοχος του σετ και το οποίο αντιστοιχεί σε 18.634,14€ (18.700 δολ.). Σε αυτό θα πρέπει να προστεθούν και τα μεταφορικά έξοδα όπου στην περίπτωση της Ελλάδας είναι 950€!

Μιλάμε δηλαδή για ένα ποσό με το οποίο μπορεί κάποιος να πάει στην αντιπροσωπία της Dacia και να αποκτήσει το Dusterμε διπλό καύσιμο (βενζίνη, lpg), στην έκδοση Ambiance.

Ο κάτοχος του σετ τονίζει ότι στην τιμή συμπεριλαμβάνονται και τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης, κάτι που σημαίνει ότι η ηλικία τους δεν επιτρέπει να πατήσουν στην άσφαλτο, αφού είναι δεδομένο ότι θα βρίσκονται σε κακή κατάσταση από το πέρασμα των ετών.

Αν ενδιαφέρεστε, πάντως, μπορείτε να διαβάσετε την αγγελία πατώντας εδώ.