Όταν στη Γερμανία κυνηγούσαν τους «κακούς» με Σκαραβαίο 45 ίππων (photos-video)


Το περιπολικό-σκαραβαίος πωλείται σε δημοπρασία και αυτός που θα κάνει την υψηλότερη προσφορά θα πάρει δώρο τζάκετ με τα σήματα της γερμανικής αστυνομίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BRING A TRAILER
  • 11/12/2023

Ποιος θα το πίστευε, ότι μπορεί κανείς να προσθέσει στη συλλογή του έναν σκαραβαίο που υπηρέτησε ως περιπολικό όχημα στους δρόμους της Βαυαρίας; Κι όμως, το συγκεκριμένο λευκό και πράσινο παράδειγμα είναι διαθέσιμο μέσω του Bring a Trailer.

Το polizei-kaefer ξεκίνησε να «εργάζεται» στο σώμα της αστυνομίας το 1978, όπου και παρέμεινε έως το 1986. Διαθέτει τα απαραίτητα αξεσουάρ, όπως για παράδειγμα μπλε φάρο στην οροφή, ασύρματο Telefunken, σειρήνα ευρωπαϊκού τύπου και σύστημα αναγγελίας.

Κάτω από το καπό κρύβεται ένας flat four αερόψυκτος κινητήρας χωρητικότητας 1,2 L που συνοδεύεται από μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων που περνάει την κίνηση στους πίσω τροχούς και αποδίδει 45 ίππους. Ο χιλιομετρητής έχει σταματήσει στα 25.000 km, όμως παραμένει άγνωστο, εάν αυτή είναι η πραγματική απόσταση που έχει διανύσει το αυτοκίνητο.

Το όχημα είχε παραμείνει για αρκετό καιρό αποθηκευμένο σε κάποιο γκαράζ, ώσπου ο κωμικός και λάτρης της αυτοκίνησης, Jerry Seinfeld, το εισήγαγε στις ΗΠΑ. Εμφανίστηκε στην εκπομπή του, Comedians in Cars Getting Coffee, όπως και στο Jay Leno's Garage του διάσημου παρουσιαστή.

Τα σημάδια φθοράς που παρουσιάζει στο εσωτερικό είναι ελάχιστα, όπως κάποιες μικρές τρύπες στα καλύμματα των καθισμάτων, πιθανώς από το τσιγάρο κάποιου αστυνομικού. Το εξωτερικό βάφτηκε περίπου πριν 15 χρόνια, όμως διατηρεί τις αυθεντικές αποχρώσεις των γερμανικών περιπολικών της δεκαετίας του '70.

Η δημοπρασία στο Bring a Trailer θα ολοκληρωθεί στις 14 Δεκεμβρίου, με την υψηλότερη προσφορά να ανέρχεται αυτή τη στιγμή στα 21.911 δολάρια, δηλαδή 20.336 ευρώ. Ο αγοραστής, εκτός από τον νέο του σκαραβαίο-περιπολικό, θα λάβει κι ένα μπουφάν με τα διακριτικά της αστυνομίας, με την επιγραφή 'Polizei' στο πίσω μέρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Alfa Romeo Tonale φόρεσε «στολή» και μπήκε στην Yπηρεσία του Νόμου (photos-video)

Tuning υπό το βλέμμα του νόμου: Αυτό είναι το περιπολικό BMW i4 της AC Schnitzer

Αυτά είναι τα 5 περιπολικά που δεν θέλεις να βρεθείς στον δρόμο τους