Πέντε νέα μοντέλα στις δοκιμές του Euro NCAP (video)


Με πέντε νέα μοντέλα και ισάριθμες δοκιμές πρόσκρουσης ξεκίνησε το 2022 ο οργανισμός EuroNCAP, εκ των οποίων τα τέσσερα κατάφεραν να αποσπάσουν τη μέγιστη δυνατή βαθμολογία των 5 αστέρων.

  • 2/3/2022

Ο νέος κύκλος δοκιμών πρόσκρουσης του Euro NCAP και πρώτος για το 2022 περιελάμβανε πέντε μοντέλα, από τα οποία τα τέσσερα απέσπασαν την ανώτατη βαθμολογία των 5 αστέρων.  

Συγκεκριμένα, ο ανεξάρτητος οργανισμός εξέτασε τα VW Polo, VW Taigo, Lexus NX, Renault Megane E-Tech και BMW 2 Series Coupe, τα οποία σημείωσαν εξαιρετικά αποτελέσματα στις δοκιμές παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας.

Την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων κατέκτησε το ανανεωμένο VW Polo, χάρη στην ενσωμάτωση νέων κεντρικών αερόσακων, αλλά και την τεχνολογία των συστημάτων ασφαλείας και αποφυγής σύγκρουσης που έλαβε στο πλαίσιο του facelift. Η κορυφαία επίδοση του 94% για την προστασία των επιβατών ήταν το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο.

Το ίδιο εξαιρετικά ήταν τα αποτελέσματα για το μικρό crossover της Volkswagen, το Taigo, με την κορυφαία επίδοση στην προστασία των ενήλικων επιβατών να σημειώνει το εντυπωσιακό 94%.

Πεντάστερο αναδείχθηκε και το Lexus NX, σημειώνοντας βαθμολογίες άνω του 80% σε όλες τις κατηγορίες, με κορυφαία αυτή του 91% που αφορά τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Renault Megane E-Tech κατέκτησε επίσης 5 αστέρια, με τον Euro NCAP να σχολιάζει πολύ θετικά την ακαμψία του αμαξώματος και τη λειτουργία των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Τέλος, το μοναδικό 4άστερο μοντέλο της παρέας ήταν η BMW Σειρά 2, η οποία έχασε στις λεπτομέρειες το 5ο αστέρι, παρά τα πολύ καλά σχόλια του Euro NCAP που κάνουν λόγο για υψηλή προστασία των επιβατών. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο οργανισμός, το μόνο σημείο που έχει περιθώρια βελτίωσης είναι η λειτουργία του συστήματος αυτόματου φρεναρίσματος στις στροφές και σε απαιτητικές συνθήκες, όπως για παράδειγμα όταν εντοπίσει ποδηλάτες μπροστά από το αυτοκίνητο.

Επίσης στη σημερινή ανακοίνωσε, ο Euro NCAP δημοσίευσε τις αξιολογήσεις για το Volkswagen ID.5, δίνοντας την βαθμολογία των πέντε αστέρων του 2021 που απονεμήθηκε στο σχεδόν πανομοιότυπο ID.4 και για το Ford Tourneo Connect, αδελφό μοντέλο του 5άστερου Volkswagen Caddy.